Meghan en Harry willen niet meer dan twee kinderen vanwege klimaat 

Meghan en Harry willen niet meer dan twee kinderen vanwege klimaat 

Prins Harry heeft aangekondigd dat hij maximaal twee kinderen wil met zijn vrouw Meghan, nadat campagnevoerders hadden gewaarschuwd dat de groei van de menselijke bevolking een van de grootste bedreigingen voor de planeet is.

Interview

De 34-jarige Harry, die sinds mei vader is van baby Archie, maakte dit bekend tijdens een interview met natuurbeschermer Dr. Jane Goodall. Het interview wordt gepubliceerd in Meghan’s september editie van de Britse Vogue. 

Milieu

Harry verklaard dat zijn kijk op de planeet door het vaderschap veranderd is en dat hij maximaal twee kinderen wil om het milieu te beschermen: “We moeten iets beters achterlaten voor de volgende generatie”. 

Heb jij wel eens op deze manier over het milieu nagedacht?

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Jeetje, leeft Jane Goodall dan nog steeds?? Anyway, moeten ze lekker zelf weten maar ergens hebben ze wel een punt. Als iedereen een groot gezin kweekt, raakt de aarde absoluut overbevolkt (wat het nu eigenlijk al is).

 • babyeend

  We hebben in de westerse landen al heel erg met vergrijzing te maken, veel mensen krijgen geen kinderen, als andere er dan 3 krijgen bouwen we tenminste nog een generatie op die straks voor de pensioenen kan gaan werken. Het gaat natuurlijk niet alleen om het milieu, maar ook om onze maatschappij en economie. En het is maar net hoe je leeft, je kunt 5 kinderen op laten groeien met een gering impact op het milieu of 2 en nergens op letten, veel verspillen, vuilnis genereren, co2 uitstoten...

 • Mamabear2

  En als je kijkt hoeveel de royals vliegen.... En dat is maar 1 aspect

 • Mamabear2

  Als ze hier echt achter staan, moeten ze stoppen bij 1 kind, want alleen dan gaat het aantal mensen in de wereld uiteindelijk omlaag

 • Preciouss

  Een mooi streven. En een goed voorbeeld voor de wereld. De waarheid moet gezegd worden. Het krijgen van meer dan 1 of 2 kinderen is het slechtste voor het milieu dat je kan doen.

 • MatkaMlies

  Wat een lariekoek zeg.

  Dat hele millieugezeur is onzin. Co2 word gezuiverd door planten en bomen, hoe meer co2, hoe groener het wordt.

  Het is gewoon bangmakerij en een manier om de belasting te verhogen. Al die politicussen die hier voor strijden, nemen constant heel hypocriet het vliegtuig. Ze moeten er eens mee ophouden met dit gezeur, al die kinderen die ze hersenspoelen met deze onzin.

 • Jjm

  Ik zelf vind dit geen onzin. Ik denk dat de mensheid de wereld op dit moment echt naar de tering helpt. Op meerdere vlakken.

  Maar alleen al het deel "hoe groener het word". Kijk je wel eens naar het nieuws? We kappen meer bomen dan ooit. Het Amazonegebied word in een rap tempo omgezet in een hardhouten tuinset. De gemiddelde voortuin bestaat uit kiezels waar we braaf het groen tussenuit trekken en de achtertuin uit kunstgras, want dat is lekker onderhoudsvrij. Er is meer C02 dan de bomen en al het groen aankunnen.

  Maar buiten het milieu om, is het ook goed voor de overbevolking. Op een gegeven moment zijn er teveel mensen om te kunnen voeden. Er word al hard gewerkt aan oplossingen, waar weer veel klachten over komen. Neem nou de plofkip. Niemand is het er mee eens, iedereen koopt het. Maar ze groeien snel en dus is er snel meer vlees (en de prijzen blijven laag). Genetisch gemanipuleerd voedsel word de norm, anders is het niet te doen.

 • Barbamammie79

  Wat een arrogantie trouwens. Ze hebben net hun eerste

  Ik hoop van harte dat ze een 2de mogen krijgen ... aan mij zal het niet liggen.... maar ze lopen een tikje naast hun schoenen als je het mij vraagt.

 • Mybabies

  ja en wat dacht je ervan dat mevrouw Markle over een paar dagen 38 jaar is. Twee lijkt me in dat opzicht ook wel het maximum. Makkelijk gezegd dus.

 • Jjm

  Waarom? Ze zeggen er maximaal 2 te willen. 1 is dus ook een optie voor ze als ik het goed lees.

  Vanuit een milieubewust aspect hebben ze nog een goed punt ook. Neemt niet weg dat er meer maatregelen zijn die ze kunnen nemen... Maar het is een begin.

 • Barbamammie79

  Ik lach me dood als hun volgende zwangerschap een drieling blijkt te zijn

 • MontBlanc

  Tja, hieronder vind iedereen het onzin... De ongemakkelijke waarheid is dat minder of geen kinderen hebben een van de meest effectieve milieu maatregelen is: net als stoppen met vlees eten en vliegen. Wij houden het heel bewust bij 2 kinderen.

 • Jurkje

  Manier van leven heeft voornamelijk invloed op milieu. Als je nou duurzaam leeft met meer kinderen of niet duurzaam leeft met 2...

  Hoeveelheid vlees, in plaats van auto op de fiets of lopend, niet veel energie voor van alles verspillen, niet alles altijd nieuw maar hergebruiken, vliegtuig is van uit het milieu gezien uit den boze.., flink wat centjes en tijd investeren in milieu vriendelijke oplossingen voor wereldse problemen? zou prins harry en zijn vrouw daar wellicht het milieu meer mee kunnen helpen?

 • Deniesjeee

  Precies.. zelfs zonder kinderen kun je zeer milieu-onvriendelijk leven😑 lariekoek van de bovenste plank om zich opeens zo op te stellen

 • Lorena1993

  Hmm. Wordt wat als de volgende zwangerschap een meerling is

 • Chudo

  Dat is goed bedacht: het gros van de mensen hebben maar 2 kids. Lekker makkelijk om het dan af te schuiven alsof je het beste met het millieu voor hebt om in een goed blaadje te komen.

 • Mama-van-meisje

  Zou ik ook doen in zijn positie. Je eigen keus zo onderbouwen dat het lijkt alsog je een offer brengt voor de bevolking/ klimaat/ whatever. Toch nog hersenen die lui

 • Chudo

  Dat is goed bedacht: het gros van de mensen hebben maar 2 kids. Lekker makkelijk om het dan af te schuiven alsof je het beste met het millieu voor hebt om in een goed blaadje te komen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50