‘Meest sexy dokter alive’ onthult waarom wij massaal op dokters vallen

‘Meest sexy dokter alive’ onthult waarom wij massaal op dokters vallen

Kwijl jij weg bij je dvd’s van Grey’s Anatomy en krijg je weke knieën bij de aanblik van een dokter? Je bent niet de enige. Maar waarom is dat nou zo? De door People magazine uitgeroepen tot Sexiest Doctor Alive – Dr. Mike – vertelt waarom dit is.

Dr. Mike - met meer dan een miljoen volgers op zijn Instagram-account - zegt dat de aantrekkingskracht van een arts verder gaat dan sexappeal. Deze arts uit New York vertelde DailyMail dat artsen toegewijd, betrokken en meelevend zijn. De knappe dokter deed deze uitspraak nadat werd onthuld door Dating app Coffe Meets Bagel dat Australische vrouwen ‘dokter’ het meest aantrekkelijke beroep vinden.

It's all about the moneyz
Coffee Meets Bagel, de dating app die vorig jaar werd gelanceerd, ondervroeg vrouwen die op zoek zijn naar liefde met name over het beroep van hun toekomstige partner. Single dames gaven aan dat artsen hen het meest aantrekken, en terwijl de kwaliteiten die een arts moet hebben aantrekkelijk kan zijn, kan de fijne salarisstrook elke maand ook een factor zijn die meespeelt. De gemiddelde Australische dokter verdient ergens tussen de € 100.000 en € 227.000 per jaar, bijna vijf keer het gemiddelde fulltime loon van € 48.000 voor belasting.

Hoogvliegers
Na artsen zijn mannen die in financiën, rechten, start-ups of marketing werken, erg populair onder de single vrouwen. Dit suggereert een beetje dat vrouwen anno 2016 nog steeds op zoek zijn naar een man die genoeg verdient om haar te onderhouden. Andersom vinden Australische mannen vrouwen die werken in start-ups, mode, consulting, marketing en geneeskunde ook het meest aantrekkelijk; ook zij vallen dus op hoogvliegers. 

Dr Mike zegt dat het voor hem het belangrijkste is dat iemand 'gepassioneerd en gemotiveerd is in haar vakgebied’, wat dat ook moge zijn. 'Als ze niet gemotiveerd en gedreven is in wat ze ervoor kiest om te doen qua werk, vertaalt dat zich ook in het dagelijks leven', aldus Magic - weke knieën - Mooie Man Mike.

Snap jij de aantrekkingskracht van artsen?

Beeld: Instagram Dr. Mike

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50