Meer kans op een miskraam bij nachtdiensten

Meer kans op een miskraam bij nachtdiensten

Zwangere vrouwen die geregeld nachtdiensten draaien, hebben een verhoogde kans op een miskraam. Uit een nieuw Deens onderzoek blijkt dat er 32 procent meer kans is op een miskraam bij nachtwerkers.

Data

Onderzoekers vergeleken loonlijst gegevens van 22.744 vrouwen zwangere vrouwen met data van het ziekenhuis over hun bevallingen en miskramen. Daaruit bleek dat vrouwen die na de achtste zwangerschapsweek in de voorgaande week twee of meer nachtdiensten gewerkt hadden, 32 procent meer kans hebben op een miskraam.

Oorzaak

Omdat het een observatie onderzoek is, kunnen de researchers geen oorzaak vaststellen. Wel bestaat er een theorie dat de biologische klok ‘s nachts verstoord wordt door het licht en daarmee ook de afgifte van melatonine. Dit is een belangrijk hormoon tijdens de zwangerschap. Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Occupational & Environmental Medicine.

Draai jij wel eens een nachtdienst?

Tags: Miskraam

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden