Marie-Claire (34): “Snelle bevalling met een naar randje”

Marie-Claire (34): “Snelle bevalling met een naar randje”

Marie-Claire (34) was 39 weken zwanger en had gelukkig nog geen klachten: “Ik had geen idee wanneer de baby zou komen. Zijn zus kwam met 41+6 dus het kon nog wel even duren. We gingen nog lekker met de hele familie eten”.

Zeurend gevoel

“Die nacht werd ik om 2.30 uur wakker met een zeurend gevoel. Papa zou die dag na drie weken ziek zijn weer gaan werken en onze dochter was ook eindelijk beter na een heftige keelamandeloperatie met ruim 40 graden koorts. De dokter grapte nog: ‘Ga nu maar rusten jij, want ik denk dat die kleine binnenkort komt…”

Ik gilde dat de baby kwam

“Midden in de nacht liep ik naar beneden met het zeurende gevoel, maar toen werden de weeën echt ineens heel heftig. Ik ben met moeite naar boven gegaan om manlief wakker te maken. ‘Bel alsjeblieft de verloskundige’, zei ik. Mijn man vond het nog niet nodig, omdat ik net begonnen was. Totdat ik gilde dat de baby eruit kwam...”

Lees meer bevallingsverhalen.

Volledige ontsluiting

“De verloskundige was er om 5.00 uur en ze schrok! Ik zat al op 10 centimeter ontsluiting, 2,5 uur nadat de pijn in mijn buik begon. De vliezen werden doorgeprikt en ik mocht persen. Daar was je dan heel snel binnen drie uur”.

Bloeding

“Toen begon de ellende… Een heftige bloeding, niet te stoppen. Manlief die net met onze dochter (3) weer binnen kwam, werd weg gestuurd. Het enige wat hij zag, was dat ik heel erg bloedde. Mijn moeder en 112 werden snel gebeld”.

Drie liter bloedverlies

“Met gillende sirenes naar het ziekenhuis. Zelf heb ik hier erg weinig van mee gekregen. Op de OK terecht gekomen met drie liter bloedverlies en een totaal ruptuur. Het hoofdje was te groot en de baby had teveel haast”.

Genieten

“Na een bloedtransfusie en een nacht in het ziekenhuis met erg veel hoofdpijn, mochten we de volgende dag met hechtingen en een blauwe onderkant naar huis om te gaan genieten. Mijn man en dochter hebben erg lang nachtmerries gehad van het beeld. Gelukkig konden we uiteindelijk wel genieten”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50