‘Mannen mogen in tepels grijpen bij borstvoeding in openbaar’

‘Mannen mogen in tepels grijpen bij borstvoeding in openbaar’

Een Republikeinse politicus uit de staat New Hampshire, Josh Moore, heeft een wel heel opzienbare uitspraak gedaan omtrent borstvoeding in het openbaar. ‘Als moeders hun baby’s in openbare ruimtes borstvoeding geven, moet het voor mannen toegestaan zijn de tepels van die vrouwen vast te pakken.’ Euhm… juist.

Je zou misschien denken dat hij dit in een opwelling zei in een verhitte discussie, maar niets is minder waar. Moore schreef deze opmerking op Facebook. Zowel mannen als vrouwen mogen in New Hampshire hun tepels in het openbaar tonen. En daar is hij het niet mee eens…

Wet tegen borstvoeding in het openbaar
De Republikeinse volksvertegenwoordigers zijn dan ook op sociale media een campagne gestart om vrouwen het recht te ontnemen om in het openbaar borstvoeding te geven. Volksvertegenwoordiger Moore komt blijkbaar zelf tot de conclusie dat indien er geen verbod komt op borstvoeding in openbare ruimtes, mannen dan het recht moeten krijgen de tepels van borstvoedende moeders vast te grijpen. (Aaaah oké, echt Heel Erg Logisch dit. Dus als een vrouw naakt rondloopt mag je haar ook verkrachten?)

De Republikeinen proberen in de staat New Hampshire een wet erdoor te krijgen die vrouwen verbiedt nog langer in het openbaar borstvoeding te geven. In de wettekst staat letterlijk dat een vrouw moet worden aangeklaagd voor een misdrijf ‘wanneer ze opzettelijk haar tepelhof, tepel, borst of borsten blootgeeft in een openbare ruimte en in de aanwezigheid van anderen, zonder zich af te vragen of een redelijk persoon zich beledigd of gealarmeerd zou voelen door deze daad’.

Kritiek 
Democratisch collega Amanda Bouldin uitte op Facebook kritiek op Moore. Waarop hij reageerde: ‘Als het een natuurlijke neiging van een moeder is om haar tepel te laten zien in het openbaar en jij ondersteunt dat, dan moet je het ook geen probleem vinden als een man - uit natuurlijke neiging - naar die tepel staart en hem vastpakt.’ Wow.

Douchebag of the year
Op Twitter wordt veel gereageerd op de uitspraken van de politicus. Veelgehoorde termen zijn 'douchebag of the year' en 'iemand die verkrachtingen verdedigt’.

Wat vind jij van de uitspraken van deze man?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: The Independent

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50