Mamablogger Geke: 'Dat was een hele lange minuut'

Mamablogger Geke:

Mamablogger Geke krijgt de schrik van haar leven als ze een onverwacht telefoontje krijgt.

Mijn telefoon gaat. In 9 van de 10 gevallen is het mijn man die belt voor logistiek overleg. Ik loop naar mijn telefoon en zie de school van de kinderen in het beeldscherm staan. Met veel vraagtekens in mijn hoofd neem ik op.

“Hallo, met Geke.”

“Hallo…”.

Het is de bekende stem van de conciërge die zijn best doet zich verstaanbaar te maken. Al snel hoor ik waarom. Op de achtergrond hoor ik het keiharde, hartverscheurende huilen van mijn jongste zoontje. Er gaat een rilling door mijn lijf. De vraagtekens in mijn hoofd veranderen in uitroeptekens. Ik wil naar hem toe! Wat is er aan de hand!?!

Lees ook de vorige blog van Geke:
Mamablogger Geke over moedergevoel deel II

Ongeluk

“Er is een ongeluk gebeurd.”

“Oh?”

Er flitsen allerlei beelden door mijn hoofd. Een beeld van hem daar zittend op de bank met zijn onderbeen gebroken, zo duidelijk dat er geen röntgenfoto nodig is want zijn onderbeen maakt een knik van 90 graden. Het beeld van het ziekenhuis waar we straks misschien naartoe moeten. Het beeld van mijn zoontje die helemaal onder het bloed zit.

Bal

“Er is een harde bal tegen zijn hoofd gekomen.”

“Oké”

Oké, bal, hoofd. Mijn hoofd gaat verder. Hersenschudding? Is bij bewusteloos geweest? Misselijk? Maar een bal, komt dat dan zo hard aan dat hij daar zo van overstuur is? Ja dat zal dan wel. Ach mijn lieve mannetje. Moeten we hem dan vannacht ook wakker maken?

“Er zit een wondje achterop zijn hoofd en ik denk dat die even geplakt moet worden. Kan je hem komen halen?”

“Ja natuurlijk, ik kom eraan.”

Opluchting

Een enorme opluchting vult mijn hoofd en lichaam. Ik tril nog even na en druk en tranen weg die hun weg vanaf mijn buik naar mijn ogen proberen te maken. Dat was een kort telefoongesprek maar een hele lange minuut.

Ik moet ook wel een beetje om mezelf lachen. Tjonge wat kan ik een hoop rampgedachten hebben in zo’n korte tijd.

Geke is getrouwd en een vrolijke moeder van twee zoons (2012 en 2014) en een dochter (2018). Door haar beroep als medisch analist bekijkt ze haar rol als moeder ook door een analytische bril. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de alledaagse (on)geregeldheden die ze als moeder tegenkomt. Neem ook eens een kijkje op haar eigen site Nietvolgensboekje.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden