Mama biecht op: ‘Ik vind één kind genoeg, maar hij wil er meer’

Mama biecht op: ‘Ik vind één kind genoeg, maar hij wil er meer’

In de blog van scheidingsspecialist Yvette adviseert ze om heel goed met elkaar te praten als je aan kinderen wilt beginnen. Want als de verwachtingen anders zijn, kunnen er problemen ontstaan. Net zoals bij deze lezeres, die dacht dat ze een groot gezin wilde, maar het nu bij eentje wil laten. Haar partner denkt er anders over: ‘Ik ben van gedachten veranderd en nu hebben we een groot probleem...’

“Ik was er vroeger vrij zeker over: ik wilde vier kinderen. Leek me hartstikke leuk en gezellig. Ik ben enig kind en ik was altijd ontzettend jaloers op vriendinnen die nog broers en zussen hadden. Ik zag mezelf later dus ook met een groot gezin. Idealiter met vier kinderen, maar minstens twee was ook goed.”

Partner wil groot gezin

“Mijn partner was ook helemaal voor een groot gezin. Hij heeft twee broers en een tweelingzus. En ik moet eerlijk bekennen: het is altijd heel gezellig met iedereen. Soms ook een beetje te druk, nu iedereen ook kinderen heeft. Maar ik zie zijn ouders ervan genieten. Maar wat ik ook zie, is dat het behoorlijk hands on is met meerdere kinderen. Als we naar huis gaan, ben ik blij er maar eentje hebben die we alle aandacht kunnen geven. En dat we ook maar met de mindere kanten van een kind hoeven te dealen.”

Balans in het gezin

“Onze zoon is nu twee jaar en eindelijk komt er een beetje rust in het gezin. We zijn met z'n drietjes behoorlijk in balans. We voelen elkaar aan, begrijpen elkaar steeds beter en genieten. De slapeloze nachten zijn een stuk minder en op pad gaan is nu ook veel meer routine geworden met alle wat er mee genomen moet worden. Ik vind het heerlijk om samen dingen te doen met mijn kleine vent en geniet met volle teugen.”

Babytijd was zwaar

“Toen hij nog een baby was, vond ik het behoorlijk zwaar. Niet dat er grote problemen waren. Ik denk dat het heel standaard is. Maar de borstvoedingen, de slapeloze nachten, de regeldagen en soms echt niet begrijpen waarom hij huilde terwijl alles was gedaan (schone luier, gegeten, geen koorts etc)… Je doet je best en je doet het met liefde, maar ik was soms aan het eind van mijn Latijn. Net als mijn partner.”

Hoe vertel ik het mijn partner?

“Nu onze zoon wat ouder is, is het heel fijn met z'n drietjes. En dat wil ik eigenlijk zo houden. Toen mijn partner begon over een tweede, kreeg ik het gevoel dat ik daar helemaal niet over na wilde denken. Het is nu zo in balans. Waarom moeten we dat verstoren. Je weet nooit hoe een volgend kindje is. Misschien is het een huilbaby. Is er iets met de gezondheid. Geeft het alleen maar meer zorgen. Ik wil dat helemaal niet. Ik vind het fijn zoals het nu is en wil dat graag zou houden. Maar hoe vertel ik dat aan mijn partner? Want ik was er altijd heel duidelijk over: ik wilde een groot gezin. En nu dus niet meer...”

Ook iets op te biechten? 

Heb je ook iets op te biechten? Gebruik dit formulier om anoniem je verhaal naar de redactie te sturen.

Lees ook:

Mama biecht op: 'De liefde van mijn leven wil geen kinderen'
Mama biecht op: 'Het verdriet om een miskraam wordt maar niet minder'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Eerlijk vertellen, die angel moet er uit.

    En op voorhand kan je altijd meer willen dan wat je aan kunt.

    Ik denk reden genoeg zoals ik lees.

    Kortweg communiceer.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50