Mama biecht op: 'Ik had een orgasme tijdens mijn bevalling'

Mama biecht op:
  • in Moeder
  • 1
  • 3241
  • 13/11/2022

In een nieuwe Mama biecht op, bekent een moeder dat ze de bevalling van haar allereerste kindje allesbehalve pijnlijk vond. 'Ik wist niet wat ik meemaakte... Kreeg ik nu echt een orgasme tijdens mijn bevalling?'

"Mijn vriendinnen hebben bevallingsverhalen waar ik me totaal niet in herken. Helse pijnen, verschrikkelijke ongemakken... Ik ben blijkbaar een van de weinigen die een bevalling niet als zeer pijnlijk heeft ervaren. Sterker nog: ik vond het zelfs plezierig. Tegelijkertijd durf ik  niet met vriendinnen te bespreken waarom dat zo was."

Yoga

"Ik had namelijk een orgasme tijdens mijn bevalling. Echt geen idee hoe dat nu precies kwam. Misschien kwam het wel door de zwangerschapsyoga lessen die ik heb gevolgd? Ik kreeg de docente aangeraden via een collega. Die vertelde me dat ze door deze lessen perfect de scherpe randjes van de pijn weg kon ademen en dat ze compleet in haar eigen wereld zat tijdens de bevalling. Ze had dat als heel prettig ervaren. Dat leek me ook wel wat."

Ontspannen

"Ik had het gevoel dat ik door die yogalessen en de ademhalingsoefeningen inderdaad in mijn eigen wereldje kwam te zitten  tijdens mijn bevalling. Ik werd er op de een of andere manier ook heel ontspannen door. Maar blijkbaar zo ontspannen dat ik voelde dat ik tot een hoogtepunt kwam. Ik deed maar alsof ik een pijnscheut voelde, want ik wilde niet aan mijn omgeving laten merken dat ik een orgasme had gekregen. Is toch een beetje vreemd lijkt me... Ik vraag me nu af of er ook moeders zijn die dit ook hebben gehad of misschien deskundigen die hier bekend mee zijn? Ik heb er online nu wel wat over gelezen, maar ik had hier nog nooit eerder over gehoord. Is misschien toch een beetje taboe..."

Zelf iets opbiechten?

Wil je zelf iets opbiechten? Laat je verhaal achter via dit formulier. Zet erbij dat het voor de rubriek 'Mama biecht op' is.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50