Make beschuit met muisjes great again!

Make beschuit met muisjes great again!

Een tijdje terug ging ik op kraamvisite. Bij het aanbieden van de koffie vroeg de nieuwbakken moeder of ik zin had in iets lekkers bij de koffie. Ik altijd!
Ik verwachtte de beschuit met muisjes, maar uit de keuken kwam een prachtige toren van soesjes afgetopt met blauw-witte muisjes. ‘Weer eens wat anders dan altijd maar beschuit!’ vertelde ze.

Pinterest perfect

Bij haar eerdere kinderen had ze de traditionele beschuit geserveerd en dit keer wilde ze eens het helemaal anders doen. Ik, wars van alle DIY toestanden, vroeg of ze het zelf had verzonnen.
Het bleek van Pinterest te komen waar je talloze alternatieven schijnt te hebben. Tompoezen met muisjes, roze koeken met de naam van de baby erop, lange vingers in chocola met muisjes, en honderden variaties op een cupcake.

Traditie

Ik weet het niet met die yupcakes en al dat andere spul Ik houd van tradities. Als je uit een andere cultuur komt, of volgens een andere cultuur bent opgevoed, dan snap ik dat je er niets mee hebt maar als Nederlander zijnde, ben je daar toch onwijs mee opgegroeid? Het hoort voor mij écht bij een geboorte. Beschuit staat op geboortekaartjes, je kunt geboorteborden in de vorm van een beschuit kopen, en wanneer een bn’er een baby krijgt staat er in een roddelblad ‘beschuit met muisjes voor…’ Maar los daarvan vind ik muisjes ook echt lekker. Gek, maar ik koop het nooit voor op brood. 

Roze muisjes voor jongens

Overigens weet niemand waar de traditie precies vandaan komt. En een ander wist-u-datje; de blauwe muisjes schijnen pas in 1994 op de markt te zijn gekomen! Voor die tijd kreeg je ook bij een jongetje dus roze muisjes.Enige nadeel aan beschuit met muisjes is dat het een rotzooi geeft. Die dingen springen alle kanten op als je het eet, dus je zit een beetje ineen gekrompen bij iemand op de bank om ervoor te zorgen dat je niet knoeit. Wat bij mensen die verder van je af staan overigens “raar” staat. Zo’n bordje onder je kin en een te grote hap omdat je niet wil knoeien bij halve vreemden of bij collega’s van je man…

En voor de aanstaande moeders, als je bevallen bent en visite hebt gehad, dan vind je tegen de tijd dat je baby kan lopen ergens in een hoek nog een verloren muisje…

 

Tip: In plaats van de muisjes uit het pak op de beschuit te strooien, kun je ze beter los in een bakje doen dat groot genoeg is om je beschuit in te dippen. Dus eerst een laagje boter en dan dippen maar. Scheelt een heleboel geknoei, dat doen je gasten wel voor je.

 

Make beschuit met muisjes great again!

Blijkbaar vinden mensen de old skool beschuit steeds saaier, anders zijn er niet zoveel artikelen over alternatieven voor beschuit met muisjes. Maar mijn mening: beschuit moet blijven!
Make beschuit great again! Beschuit first!
Wat vinden jullie als je moest kiezen? Of misschien heb je leuke DIY (do it yourself) tips?

Carolijn, 37 jaar. Getrouwd en moeder van Mats en Kaat. 
Jarenlang gewerkt in de zorg voor kinderen met ernstige gedragsproblemen, en sinds een jaar werkzaam als freelance schrijver journalist zo u wilt. 
Je kunt mijn teksten lezen op Babybytes, in Fabulous Mama, Telegraaf Vrouw, en bij een hoop zakelijke opdrachtgevers waar je niets aan hebt. 
Twee keer per maand zal ik een bijdrage leveren aan het vernieuwde Babybytes. Een column, een artikel of een ander soort tekst. 
Wil je graag dat ik over een bepaald onderwerp schrijf? Jij vraagt, ik schrijf. Onder het mom van 'vertel nog eens over...' 

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50