Lindy (32): ‘Ik stond net onder de douche en ineens kreeg ik heftige weeën’

Lindy (32): ‘Ik stond net onder de douche en ineens kreeg ik heftige weeën’

BabyBytes-lezeres Lindy's bevallingsverhaal is kort maar krachtig, want ja: haar bevalling was ook kort maar krachtig. ‘Ik stond nog geen tien minuten onder de douche of ik kreeg heftige weeën en drang om te persen...’ 

"Ik had woensdag om 15:00 uur een afspraak bij de verloskundige om te zien of er een gaatje in de agenda was om mij te strippen. Ik was toen 40+2 weken. Na het onderzoek vroeg ze me of ze mocht meteen mocht strippen en ik ging akkoord. Het deed pijn, ik bloedde, maar de verloskundige zei dat het allemaal goed was gegaan en riep toen ik naar huis ging ‘Wie weet tot vanavond!’”

Menstruatiepijn

“Maar op wat menstruatiekrampjes na bleef het rustig. Er gebeurde niks. Die vrijdag erna had ik een afspraak voor een tweede poging. Maar de dag voor de afspraak kreeg ik in de middag wat buikkrampen. Het was te vergelijken met menstruatiepijn. Ik heb nog met mijn twee andere kinderen gespeeld, en kreeg tussendoor last van harde buiken, maar het was nog te doen.”

Kennismaken met verloskundige

“Net na het avondeten werd ik gebeld door de verloskundige. Ze was nieuw, een invaller, en wilde graag met me kennismaken en een check bij me doen. Mijn man en ik hebben onze twee jongens op bed gelegd en om 20 uur was de verloskundige er. We hebben wat gekletst en kennis met elkaar gemaakt en daarna heeft ze me gecheckt. Ik bleek 4 á 5 centimeter ontsluiting te hebben. Ze ging even overleggen met een andere verloskundige wat te doen; de vliezen breken of nog even afwachten. We kozen voor het breken van de vliezen.”

Ineens heftige weeën

“Om 20:45 uur werden mijn vliezen gebroken. Daarna ben ik lekker onder de douche gegaan. De verloskundige ging nog even naar de praktijk om de baarkruk te halen. Ik stond nog geen tien minuten onder de douche toen ik heftige weeën kreeg en drang om te persen. 

Ik zei tegen mijn man dat hij mijn moeder moest bellen en dat de verloskundige snel terug moest komen. Om 21:07 uur ben ik uit de douche gestapt, en me tussen de weeën door snel afgedroogd. Ik liep net naar mijn bed, toen de verloskundige binnenkwam en kort daarna mijn moeder.”

Amper tijd om alles klaar te zetten

“Ik steunde op mijn handen en knieën en kon meteen persen. Met twee keer persen was mijn dochter geboren. Het was 21:15 uur. De verloskundige had amper tijd om alles klaar te zetten, maar gelukkig hebben mijn man en de verloskundige het samen uitstekend gedaan. Ik heb een hele mooie thuisbevalling gehad die slechts 30 minuten duurde.” 

Wat is jouw bevallingsverhaal? 

BabyBytes is altijd op zoek naar nieuwe bevallingsverhalen. Wil je jouw bevallingsverhaal delen? Gebruik dit formulier om jouw verhaal naar de redactie te sturen. Als je anoniem wilt blijven, si dat geen probleem. Dat kun je in het formulier aangeven. 

Lees ook: 

Lisa (30): 'Ons kindje bleek onverwacht Dysmatuur'
Mathilde (38): 'Van stuitligging, naar sterrenkijker, naar keizersnede'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Baby323

    Wow, dat is echt even knipperen met je ogen haha. Ik dacht dat het bij mijn eerste al snel ging. Vanaf breken vliezen omdat ik ook wat krampjes had naar geboorte duurde 4 uur. En de verloskundige ervoor nog roepen dat het heus niet zo snel zou gaan bij een eerste 😅..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50