Linda: ‘Wow! Dat was een supersnelle bevalling!’

Linda: ‘Wow! Dat was een supersnelle bevalling!’

Blijkbaar had de baby van Linda haast, want niet alleen kwam haar kindje iets eerder dan verwacht, hij wilde ook heel snel uit haar buik! ‘Heb ik nu al een perswee!?!’

“Het is woensdag 21 augustus 2019. Ik had ‘s avonds geklust bij mijn zusje, aangezien zij de 26e haar eigen kinderopvang wilde openen. Ik was toen 38+1 zwanger en voelde me super fit. Weer aangekomen bij haar thuis nam ik afscheid van haar en zei: ‘Tot zondag!’

‘Nou, wie weet kom ik wel bij jou’, zei ze. ‘Nee joh, die baby komt echt nog láng niet’, was mijn reactie. Ik was 3 september uitgerekend en was ervan overtuigd dat de kleine na deze datum zou komen.”

Laat thuis

“Thuis aangekomen ging ik douchen en naar bed. Alleen de slaap wilde niet vatten. Mijn man was bij een vriend en kwam erg laat thuis. Dat irriteerde me op de een of andere manier, terwijl ik er anders nooit problemen mee heb. Uiteindelijk kwam hij thuis.”

Vruchtwater

“‘s Nachts 1:30 uur voelde ik een knap in mijn buik en een klein stroompje vocht. ‘Oei, ik plas’, dacht ik nog, maar het kon ook wat anders zijn. Dus hup, naar de wc om te controleren. Het was duidelijk vruchtwater dus bellen was nog niet nodig. Ik voelde verder ook niets. ‘Zeg schat’, zei ik tegen mijn man. ‘De bevalling is zojuist begonnen.’ ‘Oké’, reageerde hij heel nuchter. ‘Nog maar even slapen dan.’ ‘Ja’, zei ik. ‘En die gipsbuik zullen we dat nu nog even doen?’ ‘Echt niet’, zei hij. ‘Dat doen we morgenavond wel (tuurlijk, kan alleen maar een mannenreactie zijn… :))”

Krampjes

“Ik ging terug naar bed, maar ik lag niet lekker, want ik bleef elke keer een beetje vruchtwater verliezen. Ik besloot toch maar terug te gaan naar de wc in de badkamer. Er kwamen wat krampjes, maar dat was hetzelfde gevoel van ongesteld worden, dus ik wist dit kan nog úren duren. Wat zal ik eens gaan doen? Haar even netjes, mascara op, teennagels lakken. Is dat allemaal maar gedaan, mocht het toch doorzetten.”

Weeën sneller achter elkaar

“Om 4:00 uur namen de krampjes niet toe in hevigheid, maar kwamen ze wel sneller achter elkaar. Wanneer moesten we ook alweer bellen? Ik riep mijn man erbij. ‘Wil je eens timen hoeveel tijd er tussen zit?’ Er bleek ongeveer een minuut tussen de weeën te zitten. ‘Ik denk dat we toch even moeten bellen. Het briefje met telefoonnummer ligt beneden.’

Perswee?

Terwijl hij het briefje ging halen, kreeg ik ineens een krachtige wee. Dat was volgens mij een perswee!  Nu al, hoe dan? We belden de verloskundige en die nam meteen op en hoorde mij op de achtergrond een perswee opvangen. Man,wat een kracht! Ze mocht nu wel snel komen, straks heb ik een baby zonder verloskundige of kraamverzorgster. Ze hoorde dit en gaf aan dat ze direct zou komen.”

Bizar snel

“Mijn man en ik maakten tussen de persweeën door ons bed klaar. Nog even een matras erbij en dan is het allemaal hoog genoeg. De verloskundige was er rond 4:20 uur, ze stelde zich voor en vroeg of ze mocht voelen hoeveel ontsluiting ik had. Ik zat al op 10 cm! Bizar snel dit. Ze zag dat ik de persweeën goed kon opvangen en vroeg me dit nog even vol te houden. De hartactie was prima van de kleine.”

Pijn in stuitje

“Ze belde zelf de kraamzorg en begon met spullen klaarzetten. Mijn man wist ook niet wat hem overkwam. ‘Wat als de kraamverzorgster er niet op tijd bij zou zijn?’ zei hij nog. ‘Dan doen wij het samen’, zei de verloskundige.

Ik had gelukkig genoeg energie om de persweeën op te vangen, maar wat een kracht. De enige pijn die ik had, was van mijn stuitje. Ik kon voelen dat de kleine indaalde en een draai moest maken. Hierdoor werd mijn stuitje van zijn plek geduwd.”

Baarkruk

“Inmiddels was de kraamverzorgster er ook en mocht ik persen. Ik kon alleen geen houding vinden op bed wat ik prettig vond. De verloskundige gaf aan dat ze ook een baarkruk in de auto had staan en haalde deze op. Ik ging erop zitten, mijn man stond achter me zodat hij tegendruk kon geven op mijn stuitje. Na 45 minuten persen, werd om 5:15 uur onze prachtige zoon geboren! ‘Daar ben je dan!’, waren mijn eerste woorden aan hem. 

Wat een prachtige thuisbevalling hebben wij gehad!

Jouw bevallingsverhaal

Wil je ook jouw bevallingsverhaal delen op BabyBytes.nl? Dat kan! Stuur jouw verhaal naar de redactie via dit formulier. Als je liever anoniem wilt blijven kun je dat heel eenvoudig op dit formulier aangeven. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Lees ook:

Saar: 'Mijn placenta kwam maar niet los'
Diana (35): 'Toch zwanger ondanks PCOS'
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50