Lidia: ‘Ik ben al oma en zelf in verwachting van mijn zevende kind’

Lidia: ‘Ik ben al oma en zelf in verwachting van mijn zevende kind’
  • in Moeder
  • 3
  • 13704
  • 05/02/2016

Toen zangeres Anouk bekendmaakte in verwachting te zijn van haar zesde kind, kreeg ze naast veel lieve felicitaties ook kritiek over zich heen. Ze zou zich moeten schamen dat ze zoveel kinderen van zoveel mannen had, volgens vele ‘internethelden’. Maar Anouk is niet de enige met een groot, niet-standaard gezin. 

Lezeres Lidia (38) is momenteel in verwachting van haar zevende kindje! Op 7 juli 2016 is ze uitgerekend. Haar overige kinderen verschillen behoorlijk in leeftijd. Haar eerste kind, een meisje, kreeg ze toen ze veertien jaar oud was (1993). Haar dochter is inmiddels 22 jaar en heeft ook zelf een dochtertje van twee jaar. Lidia is dus ook al oma! Haar zoon is geboren toen Lidia achttien jaar oud was (1996), en is nu negentien jaar. Daarnaast heeft ze nog een dochter van achttien jaar (1997), een dochter van vijftien (2000) en een zoon van zeven jaar (2008). De laatste twee kinderen van de drukbezette moeder zijn niet gepland, maar wel hartstikke gewenst. Ze slikte wel de pil, maar van haar één na laatste kind werd ze zwanger omdat haar pil niet werkte in verband met antibiotica en haar huidige zwangerschap is door de pil heen ontstaan.  

‘Al mijn zwangerschappen verliepen heel goed en met een vlotte bevalling zonder complicaties. Bijna allemaal stonden ze na een uur, anderhalf uur op de wereld’, vertelt ze. De huidige zwangerschap van Lidia loopt wel wat anders. ‘Ik ben heel erg misselijk en mijn BMI is te hoog, daarom krijg ik extra controles vanwege de risico’s die eraan verbonden zitten.’

In de praktijk
Lidia vindt het allemaal niet zo'n big deal, zo'n groot gezin. ‘Mijn twee oudste kinderen wonen al op zichzelf, waardoor het minder zwaar is.' Haar zoon van negentien woont samen met zijn vriendin en haar kind. De jongste vier kinderen wonen nog thuis. Ze wonen in een normale eengezinswoning en dit gaat volgens haar prima. 

Maar hoe gaat dit dan financieel? En hoe kan ze haar werk combineren met het moederschap? ‘Ik werk niet en mijn man heeft momenteel ook geen werk dus hij helpt mee met de opvoeding en in huis. Het opvoeden van de kids is niet altijd even makkelijk en ja, financieel redden we het maar het is geen vetpot. Ik sta daarbij ook nog onder bewindvoering. Ik moet het doen van negentig euro in de week en krijg daarbij nog een voedselpakket van een instantie. We helpen elkaar in het gezin om gewoon normaal, zoals ieder ander, rond te komen en dat gaat al jaren goed. Maar ik ben wel echt van de koopjes haha!’

Gefeliciteerd met je 7e zwangerschap Lidia!

Foto: Lidia met haar kinderen (alleen haar oudste dochter mist op de foto).

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50