Lezeressen vertellen: 'Zó voelde het om te bevallen'

Lezeressen vertellen:

Eerlijk is eerlijk: je weet pas hoe het voelt om te bevallen als je het echt hebt meegemaakt. Maar sommige omschrijvingen spreken voor zich. Dus laten we onze lezeressen aan het woord: want hoe voelde het om te bevallen?

Katja: “Een collega zei toen tegen mij: ‘Als je ‘the ring of fire’ voelt dan is ‘ie er bijna!’ Ik heb daar tijdens mijn bevalling aan teruggedacht. Ik vond het de perfecte omschrijving van wat ik voelde, haha.”

Linda: “Sorry, maar ik was blij dat ik mocht persen. Dat deed minder zeer als de weeënstormen die ik bij beiden had.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
Hoe zit het met de verdeling van de liefde voor je kinderen

Shauni: “Alsof je een paraplu in je doos steekt, hem open doet en vervolgens weer naar buiten trekt. Heftig hoor, die weeën!”

Frouke: “De weeën vond ik het ergste. Daar hoor je niemand over, iedereen heeft het altijd erover dat het eruit moet. Geloof me, als je eenmaal mag persen ben je blij, haha! En het is ook echt een opluchting als het klaar is. De echte pijn komt erna pas als je moet gaan plassen met hechtingen dan weet je pas wat branden is.”

Mieke: “Hell! Prop een basketbal in je ene neusgat tot hij bovenin zit en trek hem door de andere weer naar buiten.”

Brechje: “Het voelde alsof mijn buik eraf zou knallen . Moeilijk te omschrijven.”

Lisette: “Ik dacht dit overleef ik nooit. Ik was ook stellig: "Ik doe dit nooit meer". Nu ben ik toch weer 37 week zwanger . Bij de eerste ingeleid met veel pijn en zes weken napijn gehad, waarbij ik amper kon lopen. Ik hoop dat het bij deze beter gaat.”

Farah: “Hier een weeënstorm . Ik kon op een gegeven moment alleen maar schreeuwen, zodat ik wat lucht kreeg. Het was echt de hel. Persen was fijner.”

Manon: "Alsof je een potje Madame Jeanette sambal hebt gegeten en naar de wc moet, maar dan via je vagina. En dat allemaal terwijl iemand je rug brandmerkt. Persweeën opvangen/tegenhouden is een heel ander soort hel. En dan persen, a zoete verlossing! Bijzonder vermoeiende verlossing maar hoe dan ook verlossing."

Anne-Laura: “Ik vond het zo fijn dat ik mocht persen. Na een weeënstorm is dat echt een opluchting en ik vond het meevallen toen ‘het hoofdje stond’.”

Joyce: “Alleen het persen vond ik wat pijnlijk, maar wel heerlijk! Dit voelde aan als brand, en alsof ik van voor tot achter open gereten werd! Na de bevalling trilde ik over mijn hele lichaam en dat heeft zeker een half uur geduurd voordat dat stopte (had daar geen controle over).”

Audrey: “Ik wist dat het het meeste pijn zou doen van wat ik ooit had gehad... Toen mijn weeënstorm losbarstte, dacht ik: ‘Wojoooow dit is nog veeeeeeel pijnlijker dan ik dacht. Alsof er een tornado in je buik aan de gang is. Gelukkig ging het snel (mijn vliezen braken spontaan om 1 uur, om 5 uur persen en 6.15 geboren). Het persen vond ik ook nog wel erg pijn doen, maar dan werk je in ieder geval ergens naartoe.”

Wendy: “Ik had mijn benen ook niet onder controle. Die waren helemaal aan het shaken.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Mijndraakjes

    Ik ook niet hoor.. Ja, het doet zeer, maar het is het mooiste dat ik ooit gedaan heb.

  • Ashleyjessy

    Nou zo heb ik het helemaal niet ervaren ..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50