Lezeressen vertellen: zo bizar kan kraambezoek zijn

Lezeressen vertellen: zo bizar kan kraambezoek zijn

De kraamweek is een bijzondere periode. Niet alleen ben je herstellende van een bevalling en leef je op adrenaline en paracetamol, je bent ook verliefd aan het wennen aan je nieuwe, prachtige baby. Kraambezoek is dan ook een aparte vorm van visite. Waar je normaal gesproken zorgt voor een huis vol lekkers en om de haverklap op springt om je gasten van hapjes en drankjes te voorzien, lig je nu waarschijnlijk voor apegapen op de bank. 

Wij vroegen onze lezeressen wat het bizarste is dat zij met kraambezoek hebben meegemaakt. Niet alles verloopt namelijk even soepel. Hierbij de meest hilarische antwoorden!

Marcella: Het meest bizarre dat ik heb meegemaakt? Dat er gasten waren die kennissen meenamen die ik zelf niet kende! En ze hadden het van tevoren ook niet gevraagd of het goed was om - voor mij - onbekenden mee te nemen! 

Mylene: Ik vond het belachelijk dat ik mijn baby van een paar weken oud niet terugkreeg toen hij overstuur werd terwijl hij bij kraamvisite op schoot lag. De gasten in kwestie vonden dat ze genoeg kinderen hadden opgevoed om de ervaring te hebben mijn kindje wel stil te krijgen. Uiteraard hielp hun inspanning niet en zat ik de rest van de middag met een overstuur kind...

Regina: Onaangekondigd bezoek. Jongens, dat Kan. Niet. in de kraamweek! Al helemaal irritant als je aan het voeden bent! 

Yessica: Ik kreeg kraambezoek die binnenkwam met de mededeling: 'we zijn allemaal wel verkouden en ik heb zelf ook een beetje buikgriep'. Dat vond ik eigenlijk al heel naar, met mijn fragiele, pasgeboren baby. Vervolgens lieten ze het het tweejarig kindje niet één, maar wel tien kusjes vol op mijn baby zijn mondje geven... Ik zat echt met kromme tenen, vond dat absoluut niet fijn! Ik zei toen ook met een lach dat er nu wel genoeg gekust, was maar de hint kwam niet aan. 

Lees ook:
Lief kraambezoek, houd je aan deze regels! 

Marianka: Tijdens mijn eerste uitje met mijn pasgeboren baby kwam ik een vage bekende tegen. Die kwam op de kinderwagen af, haalde het dekentje van mijn dochter en pakte haar uit de wagen. Ze liep zelfs met mijn kindje weg, om haar aan een andere bekende te laten zien. Ik was compleet overdonderd!

Thea: Toen mijn dochter geboren was, kwam onze poes met hele fijne kraamcadeaus: zelf gevangen muizen. Alleen liet ze ze leven, zodat we met de kraamvisite muizen mochten vangen. Er lag ook eentje in het waterbakje achter de koelkast te rotten, wat een verschrikkelijke geur verspreide in het hele huis. Voordat we de oorzaak gevonden hadden, waren we helaas een week verder. 

Kelly: Ik vond het nogal achterlijk dat mensen opmerkingen gingen maken over mijn uiterlijk! "Je bent nog wel dik he?" en "Goh, je hebt er wel eens beter uit gezien!" Pff, ik was blij dat ik puf had om mascara op te doen!

Cynthia: Mij werd tijdens de kraamweek van de eerste gevraagd wanneer de tweede zou komen. En dat terwijl ik een hel van een bevalling had doorstaan. "Oh, ik zie het al, de tweede zit er nog in!" werd er doodleuk gezegd terwijl er naar mijn nog iets opgezette buikje werd gewezen...

Ozlem: Mijn kraamverzorgster die bleef maar zeuren of ik mijn hechtingen wilde zien. En ik maar 'nee' zeggen en dit allemaal gedurende de kraamweek lang. Ik was blij toen ze weg was. 

Nienke: Ik snap dat familie en vrienden de baby wilden zien, maar wij hadden er bewust voor gekozen om de eerste dagen met zijn drieën te zijn. Ik vond het dan ook nogal vervelend dat er toch mensen waren die maar bleven vragen of ze niet langs mochten komen. 

Tara: Wij hadden kraambezoek die het zo gezellig vonden dat ze uren bleven hangen. Uiteindelijk vroegen ze zelfs om een wijntje...

Wat is het vreemdste dat jullie met kraamvisite hebben meegemaakt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Oummii

    Dag dat ik uit het ziekenhuis kwam vroegen mensen meteen om even langs te komen. Ik had helse dagen achter de rug dus was al heel erg tegen mijn zin. Daarbovenop was de avond/de nacht het moment dat mijn baby wakker werd en uren wilde clusteren. Kwamen ze dus 's avonds laat, namen ze gezellig kennissen mee & bleven tot middernacht. Halverwege de avond vroegen ze ook "of ik niet iets te eten had". Ik was zo chagrijnig dat ik me heb afgezonderd in mijn slaapkamer met mijn baby aan de borst. Onderling hadden ze het zo leuk dat ze het niet eens door hadden voor een tijdje. Nadien zijn ze wel netjes vertrokken, anders zaten ze hier wellicht nog.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50