Lezeressen vertellen: werktitels voor de baby - deel 2

Lezeressen vertellen: werktitels voor de baby - deel 2
  • in Overig
  • 0
  • 1065
  • 28/10/2022

Zodra je weet dat je zwanger bent, hoort de baby in je buik bij het gezin. Daar hoort een naam bij! BabyBytes vroeg lezeressen hoe zij de aanstaande wereldburger noemden.

Jose: “Onze dochter heeft negen maanden ‘Bartolomeus’ geheten, en vanaf dat we wisten dat ze een meisje werd: “Het Bartolomientje”. Onze zoon heeft tijdens de zwangerschap de naam 'Baby Alexander' gekregen. Dit had mijn dochter bedacht, naar aanleiding van Peppa Big. Toen hij eenmaal geboren was, vond ze het maar niks dat hij opeens Joey ging heten.”

Sim: “Nummer 1 was ‘Kleine Spek’, nummer 2 heette ‘Kareltje’, nummer 3 was ‘Baby Annie’, omdat we zeker weten een rooie zouden krijgen en het is een rooie. Nummer 4 was ‘Baby Yoda’.”

Gabriëlle: “Wij noemde al heel snel de baby bij de naam die hij of zij ging krijgen. Ook naar onze omgeving!”

JG: “Bambino is jongen en Bambina een meisje. Dus dat werd ‘Bambinoa’. Het was uiteindelijk een meisje, en tot de geboorte bleef het Bambinoa.”

Spook

Nathalie: “Onze oudste dochter noemde ik ‘Spook’. Daar was geen exacte reden voor, maar ik floepte het er een keer uit en dat is zo de hele zwangerschap gebleven. Onze jongste dochter noemde ik ‘Kleintje’, en niet omdat ze zo klein was maar omdat ze een verrassing was en wij het geslacht niet wilde weten. Zo noem ik haar nog steeds. Ze is bijna 4. Ze is voor haar leeftijd ook veel kleiner dan gemiddeld.”

Kirsten: “Wij waren na één keer zwanger. Onze vrienden noemden de baby daarom ‘Pietertje’. De eervolle vernoeming naar Pieter van de Hoogeband die zo’n snelle zwemmer is. Toen we er achter kwam dat het een meisje werd, veranderde de naam al snel in Pieternel wat resulteerde in Nellie.” 

Cheryl: “Nummer 1: ‘Mini’, twee heette ‘Pluis’, drie was toen ‘Kersje’.

Laura: “De baby”.

Lisette: “Bennie Kleinman, maar het was een flinke baby.”

Ukkie

Alinda: “De eerste: ‘Ukkie’ en de tweede ‘Smurfje’.”

Anita: “De eerste ‘Frummel’. De tweede ‘Boontje’.”

Petra: “Ze heetten ‘Frummeltje’ en ‘Frummeltje 2.0’.” 

Mariëlle: “Onze ‘Herman’.”  

Tamara: “Onze baby was ‘Jelly Bean’. Dat komt omdat er een app was waarbij je de baby vergeleek met fruit, snoep en dieren. Zes weken stond voor Jelly Beans. En dat is het gebleven totdat we onze zoon mochten verwelkomen!”

Jessica: “Bij de eerste was het ‘Dinges’. De tweede heette ‘Zij’ en ‘Ons meisje’. En nu, bij de derde zwangerschap, is het ‘Puckie’.”

Anissa: “Johan.”

Joke: “’Pukkie’ of ‘Pukkelientje’, maar het werd Samantha.”

Tara: “Baby Piet.” 

Larfje

Zwart Vuur: “Larfje”.

Marijke: “De oudste noemden we ‘Fred’, de jongste ‘Gerrit’. Geen idee waarom.”

Kelsey: “’BiB’, van baby in buik.”

Tine: “Het was eerst ‘Bertje’, tot we het geslacht kenden. Toen werd het ‘Betty’.” 

Saskia: “Onze dochter noemden we ‘Beppie’, een verbastering van baby, beeb en bep. Toen ik van onze zoon zwanger was, vroeg iedereen aan onze dochter hoe hij ging heten. We hebben haar toen wijsgemaakt dat hij Ibrahim ging heten. Zij sprak dit uit als ‘Ibaliem’”.

Kruimeltje

Anne: “Onze zoon noemden we altijd ‘Kruimeltje’ en nu kan ‘ie zo door voor de film Kruimeltje, zo  ondeugend is hij. Onze dochter noemden we in de buik ‘Priscilla’, of ‘ons Priscil’. Zo overtuigend, dat sommigen dachten dat we haar echt zo gingen noemen. Maar we hebben haar Bobbi genoemd. Krijg je als reactie: ‘oh, zo heette m’n hond’. ‘T is ook nooit goed...”

Marjan: “Grappig, wij noemde onze zoon ook ‘Kruimeltje’.”

Natasja: “Bij de eerste zwangerschap was het ‘Ukkie’ en bij de tweede zwangerschap ‘Kruimel’. Gewoon omdat het leuk klonk en we zo minder snel de naam zouden verklappen.”

Op zoek naar de echte naam voor je aanstaande kindje? Kijk hier voor duizenden namen en hun betekenis. Binnenkort meer werktitels voor de baby's in de buiken in deel 2.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50