Lezeressen vertellen: kinderopvang, gastouder of ...?

Lezeressen vertellen: kinderopvang, gastouder of ...?

En dan is het weer tijd om na je zwangerschapsverlof aan het werk te gaan. Wie vangt jouw kind op? Is dat de kinderopvang, een gastouder of heb je misschien een hele andere oplossing? Zo hebben de lezeressen van BabyBytes het geregeld:

Annemiek: “Lekker thuis bij mama. Ik ben gastouder. Dus m'n zoon is altijd lekker thuis.”

Rilana: "Lekker thuis blijven.. al bijna tien jaar. Over een jaar of acht ga ik wel weer aan de slag."

Tineke: “We wilden graag een gastouder, omdat ik onregelmatig werk. Helaas waren er geen beschikbaar in de buurt en zag ik het niet zitten de halve stad door te rijden. Nu gaan mijn zoontjes naar het kdv. Echt heel erg tevreden over hoe ze daar met ze omgaan. Ik merk echt dat ze socialer en opener worden. Helaas is het niet zo flexibel als ik zou willen. Dus het is vaak passen en meten.”

Lees ook:
Opvang voor je kindje: gastouder of kinderdagverblijf?

Nathalie: "Maandag even weken papa/oneven weken mama, dinsdag oma, woensdag mama, donderdag oma, vrijdag mama, weekend papa en mama. Ideaal geregeld al bijna tien jaar en drie kids verder. Zo dankbaar."

Deborah: “Een dag past oma op en een dag gaat ze naar de gastouder. Als ik haar tasje pak staat ze te springen van blijdschap. Dus dat zit helemaal goed.”

Joyce: “Ons zoontje zit op het kdv. Superblij met deze keuze! Ideale opvang omdat deze openingstijden 24/7 heeft! En met wisselende werkdiensten is dat super ideaal! Mijn zoontje vindt het hartstikke leuk. Hij leert om te gaan met alle kindjes van verschillende leeftijden. Mama is niet interessant als ik binnenkom, haha.”

Sharon: “Kleinschalig kinderdagverblijf. De gastouders die hier in de buurt werkzaam waren en plek hadden, vond ik niet geschikt en te weinig controle. (Op kdv mogen ze niet alleen staan en bij gastouder wel),”

Annemieke: "Door mijn werktijden heb ik gekozen voor een gastouder. Helaas nu al bij de derde in nog geen 1,3 jaar tijd. Bij een kinderdagverblijf heb je toch wat meer zekerheid. Dat geeft jezelf ook wat meer rust wanneer het goed geregeld is."

Feikje: “Onze zoon gaat twee dagen in de week naar een gastouder en sinds een paar maanden een dag per week naar het kinderdagverblijf. Overige twee dagen is hij thuis bij één van ons.”

Patricia: “Gastouder, omdat ik zelf van kleinschalig houd.”

Martine: Twee dagen kinderdagverblijf en twee dagen bij opa en oma en drie dagen lekker thuis."

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50