Lezeressen vertellen: “Ja, ik laat mijn kind alleen achter op de hotelkamer”

Lezeressen vertellen: “Ja, ik laat mijn kind alleen achter op de hotelkamer”

Je kind alleen achterlaten op de hotelkamer, de meningen zijn hier sterk over verdeeld. Bij veel moeders gaat er namelijk meteen een Maddie McCann-belletje rinkelen, maar er zijn ook veel ouders die het wel doen. Deze moeders laten hun kinderen wel eens alleen op de hotelkamer. 

Aurelia: “Ja hoor, wij hebben dat gedaan in een resort… Zelf waren we op steenworp afstand en hadden we continu controle met een webcam en de babyfoon. Geen minuten verderop, maar beneden een drankje op het terras hebben wij zeker gedaan”.

Oxie: “Vorig jaar vakantie hebben we dat wel gedaan met onze toen 3,5-jarige zoon. Met de babyfoon. En alleen zodat hij in slaap zou vallen. Hij wist dus dat we weg gingen. Plus wij zaten beneden in de receptie. Voor misschien een half uurtje. Langer was het niet. Uiteindelijk liet de babyfoon het op een avond afweten. En nu slaapt hij bij ons op de kamer. Beetje korte versie. Maar op zich ging het goed totdat de babyfoon het niet deed. Iets wat je thuis ook kan overkomen”.

Michelle: “Met babyfoon, ja. Maar ik wil wel snel op de kamer kunnen zijn bij geluid dus ander gebouw zou ik niet doen. Zonder babyfoon, nee. Dan wil ik toch alleen maar heen en weer lopen om te controleren of hij toch niet wakker is geworden dus dan is de ontspanning ver te zoeken”.

Marjolein: “Vorig jaar alleen in het hotel/appartement bij vrienden gedaan. Op 1 hoog en wij zaten beneden. Uiteraard met de babyfoon aan met scherm. Binnen 1 minuut op haar kamer. In een groot hotel zou ik het nooit doen. Ook niet als ze ouder zijn”.

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

Simone: Ja, wij doen het ook. Maar binnen de straal van 100 meter binnen babyfoon bereik... Geen bereik is niet weg. Want zou het zielig vinden als ze wakker wordt, mama roept en er komt niemand. Trauma... Maar zodra je iets hoort ben je er binnen 30 seconden. So why not?

Marleen: “Als de babyfoon het niet redt, is het pech en gaan we niet. Als we deze kunnen gebruiken dan wel”.

Maura: “Wij kamperen in het voorseizoen op een camping. Vanaf het terras kun je onze tent zien, de babyfoon gaat mee en onze hond ligt op haar matje in de tent te slapen. Als een onbekende de tent in zou willen komen, horen we de rits op de babyfoon en gaat de hond blaffen. Niet te missen dus. Mag ik dan wel een cappuccino drinken op het terras?”

Deborah: “Ja, ik heb dat vorig jaar gedaan in het hotel. Maar ik ging het hotel zelf dan niet meer uit. Ik zat beneden nog een drankje te doen. Babyfoon erbij en was binnen 2 minuten op de kamer als dat nodig zou zijn”.

Doe jij het wel of niet? 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Lama94

  Absoluut niet.

 • Prinsesje2020

  Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.

  Super egoïstisch van die moeders.

 • Prinsesje2020

  Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.

  Super egoïstisch van die moeders.

 • wandaapje

  echt niet! waarom zou je dat doen. risico nemen om wat? een mojito te kunnen drinken. bovenstaande moeders hebben het over "snel op de kamer zijn als de kleine wakker word"

  er kan ook wel brand uitbreken of weet ik wat... nee hoor. als je lekker je eigen ding wilt doen moet je dat doen voor je aan kinderen denkt. of wachten tot ze een beetje de leeftijd hebben dat je dat soort dingen kunt doen. ik zou het niet durven!! misschien volg en kijk ik teveel real crime. je gaat altijd uit van het goede in de mens.. en omdat het zo ongrijpbaar is voor een normaal functionerend mens... willen mensen ook niet geloven dat het bestaat, maar er zijn veel viezerikken in de wereld hoor. er gebeurd een hoop. doe maar gewoon lekker een mojitootje op de kamer. veel veiliger. en idd zoals hieronder gezegd, kan wel iemand zijn van het personeel. bij Maddie mccann hebben ze het er ook nog over gehad dat er waarschijnlijk getipt is van binnenuit dat de kust veilig was en de kinderen alleen..

  Maarja,,, mensen willen hun gezelligheid niet opgeven he... groot probleem.

 • Shrimp

  Nope..idd wat hieronder gezegd is. Maar ook gewoon het idee dat het personeel ook gewoon jouw kamer in Kan..no way dat ik ze achterlaat.

 • wish2bmom88

  No way. #MaddieMcCann

 • Waterbloempie

  Precies, no way.

 • Waterbloempie

  Precies, no way.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden