Lezeressen vertellen: “Ik had voorkeur voor het geslacht van de baby”

Lezeressen vertellen: “Ik had voorkeur voor het geslacht van de baby”

Niet iedereen heeft het, maar toch is voorkeur voor een geslacht hebben heel normaal. Zag je jezelf helemaal voor je met een dochter en alle bijkomende ‘meidendingen’ en bleek het een zoon te zijn? Deze lezeressen vertellen hun ervaring met een ‘voorkeur’.

Rozanne: “Bij m’n eerste ging mijn gevoel op en neer. Tot 12 weken had ik voorkeur voor een jongen en daarna voor een meisje. Toen het een jongen bleek was het even schakelen, maar ik was meteen megatrots. Bij deze zwangerschap totaal geen voorkeur gehad; toch moest ik even slikken, ik zag namelijk in beide geslachten veel positieve punten. Tja, die kunnen niet van beide geslachten uitkomen. Dolblij was ik wel”.

Maureen: “Ja, ik had twee keer stiekem een voorkeur voor jongens… En ben zeer zeker gezegend met twee prachtige jongens. Meisjes waren ook zeker welkom geweest... Elk kindje zeker wel… Gezondheid is vaak het belangrijkste maar ook van mijn minder gezonde zoon houd ik onvoorwaardelijk. En overigens had ik voor een meisje op kapsel les gemoeten, want een paardenstaart red ik al niet netjes!”

Felicia: “Voordat ik kinderen had wilde ik graag een zoontje. Zo zag ik het voor me een lief klein stoer mannetje. Maar ons eerste kindje werd een meisje ik moest even schakelen maar al gauw vond ik het een schattig idee. Ik werd moeder van een dochter. Nu was ze net een jongetje, overal in klimmen en heel actief. Jurkjes deden haar niks. Ik heb 3 dochters en de vierde werd hier een jongetje. Super blij dat de vierde een jongetje werd en nu voelt het perfect. Hij wordt super verwend door zijn zussen”.

Karlijn: “Ja, ik wilde graag een meisje krijgen. We wisten het geslacht niet en ik was dolgelukkig na de bevalling dat het inderdaad zo was. Maar achteraf was ik ook blij geweest met een jongetje. Al had ik dat iets langer moeten verwerken denk ik”.

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

 

Sjoukje: “Ik hoopte heel erg op een meisje maar bleek een jongetje te krijgen. Waar ik ook dolgelukkig mee was. De tweede was een meisje en later kreeg ik nog een jongen. Ik ben trots en heel erg blij met mijn trio”.

Daniëlle: “Bij de eerste voorkeur voor een meisje omdat ik alleen maar zwagers en broers heb. Is ook een meisje. Daarna geen voorkeur en tweede keer een jongen gekregen. Helemaal leuk”.

Sharon: “De eerste keer had ik een voorkeur voor een jongen. Puur omdat ik mezelf niet met rokjes en strikjes bezig zag. Mijn gevoel zei ook een jongen. En met de 20 weken echo was het ook een jongen. Als het een meisje was, was het ook leuk natuurlijk. Bij onze tweede had ik geen voorkeur ook al leek een meisje me nu wel heel leuk. We hebben tien weken geleden ons tweede zoontje gekregen”.

Michelle: “Ik wilde héél graag dat het een jongetje werd. En door in het begin van de zwangerschap bij dokter Google te kijken naar ‘kwaaltjes’ was ik er bijna zeker van dat het een meisje zou worden. Maar toen uit de NIPT-test toch bleek dat het een jongetje werd, was ik enorm blij. Al was ik dat met een meisje waarschijnlijk toch ook geweest. Want een gezond kindje is natuurlijk nog steeds het allerbelangrijkste”.

Had jij een voorkeur voor het geslacht?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50