Lezeressen vertellen: Dit was de stomste vraag die ik na de bevalling kreeg! 

Lezeressen vertellen: Dit was de stomste vraag die ik na de bevalling kreeg! 
  • in Kinderen
  • 1
  • 3181
  • 12/07/2022

Als kersverse moeder ben je natuurlijk zo trots op als een pauw op jouw perfecte baby. Niets of niemand kan hier verandering in brengen. Toch krijg je wel eens een vreemde vraag of opmerking voor je kiezen. Deze moeders weten er alles van! 

Wendy: “Bij de eerste, onbekende dame in de winkel: ‘Ach kind, waar ben je aan begonnen zo jong!’ Ik was 26 toen ik haar kreeg... En dan nog! Bemoei je met je eigen kippen”.

Chadia: “Als ik vertel dat ik 9 kinderen heb, is de eerste opmerking: ‘Zijn ze allemaal van dezelfde vader?’ Voor mij is dat zo’n rare vraag, ben al 18 jaar gelukkig getrouwd”.

Nicole: “M’n zoontje was 1 weekje oud en mocht voor de eerste keer naar buiten. Kwamen we een vrouwtje tegen zegt ze: ‘Ahh wat lief hoe oud?’ Ik zeg vandaag precies een weekje Kijkt ze naar mij zegt ze: ‘Ben jij nou alweer zwanger?’ Mijn antwoord ja, alweer drie maanden…”

Laura: “Ik liep trots met de kinderwagen buiten een week of twee na de bevalling. Ik heb wel 5x de vraag gehoord: ‘Huh? Is die van jou? Was jij zwanger dan?’ Nee, ze was zomaar komen aanwaaien en lag ineens in m’n kinderwagen!”

Wilma: “Was een keer met mijn dochter in een winkel, is er een man die in de kinderwagen kijkt, en vraagt is het een jongetje ? Het was midden in de zomer en behoorlijk warm. Omdat het zo warm was had ze geen dekentje om. Ze droeg een roze jurkje en had een roze haarbandje om. Waarop ik tegen die man zeg: ‘En u draagt ook een roze jurk zeker?’

Chantalle: “Wat een leuke knul heb je… Dochter helemaal in het roze en staartje in haar haar…”

Layla: "’Ach wat een leuk jongetje.’ Jongetje was volledig in het roze gestoken maar goed. Iedereen dacht dat ze een jongetje was, dus ik ging er maar in mee”.

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

Suzette: “Mijn dochter was denk ik vier maanden oud, lopen we over een zwarte markt. Mijn dochter zat in de buggy, mijn moeder liep erachter. Komt er een vrouw langs en die zegt tegen mijn moeder: ‘Wat een mooie pop waar heb je die gekocht?’ Ehhhh, nou bij mijn dochter, die heeft het zo uit gepoept? Mijn moeder kon erom lachen, ik nu ook maar op dat moment was ik laaiend op die vrouw, was mijn eerste kindje!”

Evelien: “Paar dagen na de bevalling. ‘Je hebt nog steeds een dikke buik. Misschien opletten met eten’” 

Inge: “Loop met de kleine man in de winkel, vraagt een vrouw of het niet een beetje snel op elkaar is. Heb mevrouw uitgelegd dat dit de eerste is en net twee maanden oud. Dus dat buikje nog niet helemaal weg is”.

Elle: “Ik was na een keizersnee weer lekker thuis in mijn kraambed te genieten van onze dochter (nu 10). Komt er bezoek en vraagt of ik me wel echt een vrouw voelde omdat ik niet via de natuurlijke weg was bevallen”.

Lotte: “Bevallen van een tweeling die 10 weken in het ziekenhuis lag. ‘Ow wat fijn kan je lekker bijkomen en uitrusten je hebt ze toch niet thuis…’”

Ilse: “‘Goh, nu moet je man zeker wel op zoek naar een nieuwe baan. Als je nog een tweede wil, zal je toch een grotere auto moeten kopen en is dit huis ook wel wat klein hè.' Dit zei mijn moeder toen de baby één een maand oud was. Baby twee past er overigens prima bij en deze werkende moeder is zelf degene met een nieuwe baan!”

Heb jij wel eens een vreemde vraag of opmerking gekregen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • M1518

    Sommige mensen zijn schaamteloos! Inmiddels heb ik geleerd om een serene glimlach op te zetten als me iets niet bevalt. Ga me zeker niet verantwoorden en al helemaal niet tegenover wildvreemden.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50