Lezeressen vertellen: deze ‘leugens’ vertel ik mijn kind 

Lezeressen vertellen: deze ‘leugens’ vertel ik mijn kind 
  • in Moeder
  • 3
  • 1799
  • 11/10/2020

Een leugentje om bestwil, je hebt je er tijdens het moederschap vast wel een schuldig aan gemaakt… Deze moeders bekennen waar zij wel eens over gelogen hebben! 

Nadia: “Dat de kusjes op zijn en dat mama ook moet slapen om de kusjes weer op te laden. En dan gaat onze peuter heerlijk slapen en ‘s morgens komt hij juichend aan bed. Mama!! Jij hebt kusjes opgeladen! Jeeeej!!!”

Jenny: “Als de kids al even onder de douche staan... ‘Nou jongens helaas is het water bijna op dus we moeten er echt uit hoor’. En dan is het prima en heerlijk geen gezeur”.

Eveline: “Deze chocolade is pittig, die lusten jullie niet”.

Kim: Water is op. Paw Patrol slaapt nog. Ja, ik ga tegen de vogel zeggen dat hij stil moet zijn!”

Evelien: “We gaan nu echt slapen hoor, *noemt alle kinderen die we kennen op*... slapen echt allemaal al hoor!”

Joyce: “Dat het meisje van de filmpjes die ze op YouTube willen kijken op vakantie is”.

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

Loes: “Als je zo blijft schreeuwen en krijsen worden de buren boos, zo dadelijk komen ze aan de deur om te vragen welk kindje zo aan het mopperen is”.

Anke: “Dat als hij niet luistert, de politie hem op komt halen. Heel grappig toen we laatst op het terras zaten, hij een beetje rebels was en er toevallig een politieauto langs reed. Meneer kon ik een keer heel netjes op z’n stoel blijven zitten en z’n bordje leeg eten”.

Isabella: “Behalve over Sinterklaas eigenlijk niet. Als hij ergens heen wiltnen ik heb geen zin zeg ik dat gewoon. Als hij vraagt om snoep en ik heb het opgegeten, zeg ik het ook. Ik leer hem ook dat hij tegen mij alles eerlijk kan zeggen. Vind het zelf eigenlijk veel makkelijker dan van alles verzinnen en verdraaien”.

Melissa: “Mama heeft tover vingers (stoplicht op groen ’toveren’). Sinterklaas hoort alles dus lief zijn anders geen cadeautjes dit jaar… De buren worden boos als je nu niet gaat slapen”.

Elsbeth: “Ik vertelde mijn drie zoons toen 7, 5 en 3 dat de baby's in mijn buik op waren omdat ze graag een zusje wilde en wij eigenlijk wel klaar waren… Bleek ik toch zwanger van nummer 4, een dochter… Oeps... Mijn oudste zoon zei toen: ‘Mama, Silje (onze dochter) is echt een wonder omdat de baby's eigenlijk op zijn... Ik heb toen maar uitgelegd hoe het werkelijk zat”.

Nikky: “Dat iets gaat sluiten als ik naar huis wil of dat iets op was in de supermarkt”.

Herkenbaar? Waar heb jij wel eens een leugentje om verteld?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Lama83

    Ik lieg niet tegen mijn kinderen. Ook nooit gedaan over Sinterklaas.

  • JustAMom

    Ik probeer altijd eerlijk te zijn tegen m'n kinderen.

    Dat leugentje van de politie die je komt halen is wel erg onpedagogisch. Nooit dreigen met de politie. Als je kind eens verdwaalt of in de problemen raakt, moet het de politie vertrouwen. In het verleden zijn vermiste kinderen weggedoken voor de (zoekende) politie, omdat hun ouders thuis voor de grap steeds met de politie dreigden.

  • .FamilyFirst

    Ik ben niet zo van de leugentjes en smoesjes, als ze iets niet mogen dan is het gewoon nee en daar zullen ze het mee moeten doen, als ze iets niet willen maar waf wel moet, tja ze kunnne gaan huilen etc, maar veranderd er niets aan, of dat nou thuis of op straat is maakt niet uit. Net zoals de leugens rondom sinterklaad snap ik gewoon niet, maar goed ieder ze ding, ik ben best recht voor ze raap ook naar me kids toe, maar wel op hun niveau natuurlijk.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50