Lezeressen vertellen: de raarste acties en blunders van verloskundigen

Lezeressen vertellen: de raarste acties en blunders van verloskundigen

Vanaf het moment dat je zwanger bent zal je verloskundige je zwangerschap begeleiden. En dus is het maar te hopen dat je een dame hebt waarmee het klikt en die haar werk goed doet. Helaas is dit niet altijd het geval… Deze dames vertellen de raarste streken en blunders van hun verloskundige of andere specialisten!

Antonia: “De verloskundige van m’n zus stond te kokhalzen toen ze het bloed na de bevalling moest opruimen. Dan voel je je ook een beetje opgelaten kan ik je vertellen…”

Tina: “Mijn verloskundige adviseerde om zelf de vliezen te breken met een breinaald. What the f*ck! Niet gedaan natuurlijk…”

Joanie: "Mijn man was aan het begin van de zwangerschap een keer mee naar de verloskundige. Ze vroeg hem in hoeverre hij uitkeek naar het vaderschap. Hij kon zich daar nog niet zo'n voorstelling bij maken, zei hij. Het halfuur dat daarop volgde heeft ze hem een preek gegeven over dat het allemaal vanzelf goed zou komen. Alsof we dat zelf niet al hadden bedacht."

Fleur: “De verloskundige die mijn eigen verloskundige afloste tijdens de bevalling verklapte ineens het geslacht van onze baby toen ze ‘jullie dame is er bijna!’ riep.” 

Marloes: “Mijn verloskundige kwam al bellend en lachend aan m’n bed staan om de ontsluiting te meten; ze was namelijk jarig. Serieus?!”

Sofia: "Toen mijn man en ik bij de verloskundige informeerden naar de combinatietest, keek hij ons beschuldigend aan. We kregen een hele preek over het wonder in ons buik en dat God hoe dan ook goede bedoelingen met ons kind had. Dat het een schande was dat wij verdere tests uit wilden laten voeren en dat hij er niet aan mee wilde werken. We zijn meteen een andere verloskundige gaan zoeken."

Roos: “Die van mij ging weg toen ze zag dat ik nog maar weinig ontsluiting had, nadat ik haar gebeld had dat de bevalling was begonnen. Ze zei: ‘Ik kom morgenochtend nog wel een keer kijken.’ Een uur later had ik al persweeën dus belden we haar. Zegt ze: ‘Persweeën? Nu al? Ik lig net weer in bed hoor.’ Tering, ga dan lekker op kantoor werken ofzo.”

Maureen: "Ik kreeg een eerste, vroege echo in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Ik was zeven en een halve week zwanger - ik had vier positieve zwangerschapstesten gehad - en de gynaecoloog stelde al heel snel vast dat er niets in mijn baarmoeder zat. Tussen neus en lippen door vertelde ze vervolgens wel over een cyste op mijn eierstok. Bedankt en tot ziens!"

Suzanne: “De verpleegster in het ziekenhuis maakte een wel heel domme fout. Ze was de kabels en stekkers vergeten aan te sluiten en zei: ‘Mevrouw u heeft geen hartslag!!’ Goh, nou ik denk dat ik dat wel door had gehad.”

Nina: “Tijdens mijn bevalling moest de vacuümpomp erbij komen. De gynaecoloog was echter vergeten de pomp aan te zetten en trok ‘m er dus zo weer uit…”

Emma: "Mijn verloskundige wist tijdens de 20-wekenecho zeker dat mijn zoontje schrikbarend klein was. Ze stuurde ons met veel toeters en bellen door naar het ziekenhuis. Mijn vriend en ik waren flink geschrokken van alle drama die er gemaakt werd. De gynaecoloog in het ziekenhuis had nog geen vijf minuten nodig om te concluderen dat er met ons zoontje niets aan de hand was. Zijn geboortegewicht was bijna 3800 gram!"

Patricia: "Mijn zoon heb ik tot hij bijna twee jaar oud was borstvoeding gegeven. Toen ik zwanger was van mijn dochter, adviseerde onze verloskundige mij om naar een borstvoedings-informatieavond te gaan. Daar heb ik voor bedankt, ik had namelijk genoeg ervaring. De verloskundige vond dat heel onverantwoord..."

Lees HIER de vorige 'Lezeressen vertellen'-artikelen. 

Meer grappige, ontroerende of informatieve artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (24) Stuur een bedankje


 • wij-tweeen

  Na 3 dagen inleiden zonder resultaat braken mijn vliezen spontaan en ik had snel sterke weeën ze checkte even en had 4xm ga maar even douche zei ze. Ik stap de badkamer in en krijg een wee ( dit is 2min na de inwendige check) ik zeg tegen mijn man ga de vk maar weer halen. Hij loopt weg ik sta half onder de douche en voelde weer een wee komen. Haar hoofdje stond al en met de volledige wee was mijn meisje er. Ik heb haar staand ter wereld gebracht alleen in de douche. En dat is nog geen 5 minuten nadat ze 4cm ontsluiting hadden gemeten. Daarop volgde me mijn een zuster en de vk. 3 koppies de deur door en een vreemde verbaasde reactie want daar stond ik met mijn baby :)

  Vk heeft snel meisje overgepakt en daar terplekke alles afgehandeld ze wilde het nog even schoon spoelen maar deed de ijskoude douche erop!! Whoee schrok me de takke hahah zij schrok nog erger. Ik kon er verschrikkelijk hard om lachen. En zij bleef maar excuses maken.

 • Mamain2017

  Ik ben een keer geleden van een gezonde dochter bevallen. Er is zo veel mis is gegaan bij de verloskundige dat ik niet weet waarmee moet ik beginnen. Ik heb wel 12 verloskundige gezien en nog aantal ginecologen en de algemeene indruk is: ze zien je als een zoveelste nummer met geen gevoel en geen eigenschappen. Je moet gewoon voldoen aan hun idee van wat zwangerschap en bevalling is.

  Bij de eerste echo is er bij mij een vleesboom ontdekt. “ zo iets heb ik nog nooit gezien! Dit is verschrikkelijk!” Waren de worden van vk. Wij kapot geschrokken na ziekenhuis en daar bleek niks aan de hand te zijn. Dan kreeg ik vreselijke pijnen in mijn buik waarmee ik 4 maanden thuis heb gelegen. Ondanks mijn smeeken naar hulp zeiden ze - dat hoort bij de zwanger zijn. Achteraf - gekneusde rib vanwege erg bewegelijke baby gediagnostiseerd. Wel paniek gezaaid met verhoogde suiker die ik achteraf noet had.

  Mijn bevalling duurde 32 uur en de vk is 30 min had van meegemaakt. En niet bij de bevalling geweest. Ze was voornamelijk aan de telephoon en deed letterlijk niks. Eerste 20 uur crepeerde ik thuis, dan naar ziekenhuis waar nog 12 uur alleen overleefd.

  Dus liefst zie ik die beroep verdwijnen.

  Ze hebben geen begriep, ze zijn grof en ze maken fouten. Ze willen je niet helpen en ze kunnen je niet helpen. Dat is mijn ervaring geweest.

 • MontBlanc

  Bij mijn tweede zwangerschap kreeg ik met 15 weken een echo bij de gynaecoloog. "Een tweede dochter, jullie zullen het dus nog een keer moeten proberen om toch een zoon te krijgen." Pardon?!?

  Hij had het nog fout ook, we hebben een zoon gekregen...

 • mijn~meisje

  Hier geen erge maar vooral een grappige ervaring (achteraf). De hele zwangerschap had ik tegen me man gezegt dat de baby van de buurman was. Gewoon voor de grap. Na de bevalling zegt me man tegen mij dat zijn dochter(ja is echt wel van hem :P) op zijn moeder leek. Waarop ik weer zei nou dan weet je bijna zeker dat ze van jou is. Waarna de twee verloskundigen elkaar aan kijken. Die dachten dat ik het bloedserieuws meende. Waarschijnlijk had ik het ook zo gezegt. Maar het was echt een grapje. Ik was toen te veel van de kaart om er nog iets van te zeggen of te reageren op de reactie van de verloskundigen. Maar elke keer als ik er nu aan terug denk moet ik weer lachen... oo ze waren echt geschokt

 • Merida

  Mij heeft een onervaren (nieuwe) echoscopiste bij mij vorige zwangerschap na de echo bij 30 weken naar huis gestuurd met de meededeling dat ons meisje waarschijnlijk down had. Nooit eerder in de zwangerschap wat van gehoord en kon 2 dagen later pas terug voor nog een echo. Na 2 nachten niet geslapen te hebben werden we door iemand met meer ervaring snel gerustgesteld en bleek de dubbel bubbel die die eerste vrouw dacht te zien gewoon de blaas van de baby te zijn had ze verkeerde doorsnede van de buik gemaakt....

 • Peme

  Tijdens de intake met de midwife in Amerika vroeg ze hoeveel pond mijn eerste woog met de geboorte. Ik wist het alleen in kg. Dat was nogal verwarrend. In mijn dossier heeft wekenlang gestaan dat mijn eerste 36.55kg woog bij de geboorte

 • Lusenda

  Je hebt gewoon een volwassen mens gebaard hahahaha

 • Lovely4c

  2de bevalling: continue getrek aan mijn onderkant omdat ik pijn had bij persen. Na de bevalling pakte de vk haar tas en liep gelijk dd kamer uit maar ze werd door de verpleegkundigd teruggeroepen voor een dubbele check voor de anti-D spuit die ik moest krijgen. Zij heel snel gecheckt. Ik krijg spuit in mn bil vervolgens haalt de verpleegkundige het eruit zegt ze: shit verkeerde naald! Ik was geprikt met de opzuignaald.

  3de bevalling: afgesproken na de bevalling navelstreng niet af te klemmen zodat de baby nog de zuurstofrijke bloed uit de navelstreng nog krijgt.

  Direct na de bevalling klemt de vk de navelstreng af en zegt: we wachten nu 30 min. Met afklemmen.....ik zei: dat heeft toch geen zin meer je hebt al een navelklem gebruikt. Haha kon er wel om lachen.....was middernacht en ze was zelf 27 weken zwanger...neem haar niet kwadelijk.

 • MamavanD-D

  een gyn in opleiding.. die jongen vroeg of hij men ontsluiting mocht voelen. terwijl in mijn dossier staat geen mannen maar oke een zielig verhaal met weinig ervaring en week dr na officieel t werkveld in...

  dus ik oke proberen maar zeg ik stop of nee dan stoppen.. ja ja..

  nou na die me zeer bleef doen ik 3 x huilend stop schreeuwde hem ik maar een trap in zen gezicht gegeven..

  bij men 2e vk gebeld na vliezen breken.. bel maar als je weeen hebt.. half uur later meteen persdrang weer gebeld.. zou ze men dossier bekijken word ik 15 min later terug gebeld je met spoed naar het ziekenhuis moet.. dus wij vervoer regelen ziekenhuis 20 mij verder op. merk ik ik enorm bloed verlies en perdrang niet minder werd.. bed klaar gemaakt toen nog vriend gebeld met vk zegt ze ja zal men bed maar uitkomen en dan kom ik er ook. komt ze binnen als zijn hoofdje al zichtbaar was..

  vervolgends volhouden ik bijna niet gescheurd was. moet ik wel spoed ziekenhuis door 2300 cc te veel bloed verloren zien ze daar ik volledig door gescheurd ben.. had vk gezegt ze dat kleine scheurtje wel even kon hechten

 • oktobervis

  Wow, wat een gezellige was me dat, groot gelijk dat je hem gestampt hebt, ik mag hopen dat hij zich nog verontschuldigt heeft???

  En jeetje, ook bij de 2de zeg, wat kom jij toch tegen meid. xx

 • Turksekaas

  Ik had gescheurde vliezen die aan de bovenkant waren gescheurd. Belde ik de vk op dat ik weeen had, en dat vruchtwater groen bruinig eruit zag. Zegt ze: ik kom net van vakantie, ben erg moe.

  Ze kwam toch na een uur..

  nee hoor dit is niks. Gewoon afscheiding!

  Dag er na weer gebeld, weer zei ze dat het nog lannnnggg kon duren. Uiteindelijk zelf naar het ziekenhuis gereden en bleek dat ik al 4 dagen lang gescheurde vliezen had met meconium houdend vruchtwater. Of ik over 5 dagen terug wilde komen. LIKE WH*T THE HELL!!

  Weeen zetten niet door, maar ben gelijk ingeleid en het was allemaal kantje boort..

 • Nx4

  oh bij mijn 2de belde ik toen ik weeen kreeg meteen op dat ze moest komen omdat de weeen om de 3 min kwamen meteen uit het niets. nou dat was ze niet van plan want zou toch wel tot morgen duren zei ze. na een half uur belde ik haar weer en zei dat ze toch echt nu moest komen, kreeg ik weet een hele preek maar ze kwam toch om mij wel even te bewijzen dat ik voor niks belde. toen ze er eenmaal was kreeg ik 100 excuses omdat ik al bijna 10 cm ontsluiting had pfff.

  bij mijn 3de belde ik de vk dat ze moest komen , maar omdat ze alleen was en er nog iemand bezig was bij wie het heel snel ging vroeg ze of ik het erg vond alvast naar het zh te gaan. dis dat vond ij natuurlijk geen probleem. kom ik in het zh aan , zeggen die artsen wat kom je hier doen??? nou uh bevallen denk ik he, rijd dat wijf mij een kamer in en zegt zo wij hebben er verder niks mee te maken dus wacht maar op de vk. zat ik daar 2 uur lang alleen met mijn vriend en gewoon niemand die even kwam kijken hoe het ging of dat we iets nodig hadden. toen mijn vk eindelijk kwam en ik vertelde wat er was gebeurd werd ze woest op die artsen. toen het uiteindelijk medisch werd en die arts kwam weer toen zei ik oh hell no dat ik jou mijn bevalling laat doen , kon ze niet waarderen maar ze ging wel weg en ik kreeg een ander. die vrouw waar mijn vk als eerst heen ging ging zo snel dat ze helemaal alleen was bevallen de vk was daar niet eens optijd bij meer.

 • nog-even!

  Mijn vk had tijdens de bevalling meer aandacht voor haar telefoon dan voor mij... De hele tijd aan het appen en toen de placenta er was, riep ze: gaan jullie maar even bellen (?!) en ze verdween naar beneden. Lag ik daar met onze dochter op mijn buik, handdoek erover en verder niks.... Ze kwam pas weer boven toen de kraamverzorgster arriveerde... Blijkbaar had ze geen zin om onze dochter te wegen of iets anders te doen... Ze had wél de tijd om op twitter op te scheppen over míjn snelle bevalling

 • Garnaaltje25

  Hier te horen gekregen dat ik een volledig afgeronde miskraam gehad had (echo), twee weken later ivm klachten doorverwezen naar het zkh voor een buitenbaarmoederlijke zs, bleek dat ik gewoon zwanger was en er een mooi kloppend hartje te zien was. Dit was de fout met meeste impact, nog meer fouten gemaakt, dus overgestapt. De praktijk was nog voor mijn bevalling gesloten, gelukkig maar gezien de vele fouten!

 • Anne-Sophie1996

  Nou.. iets komt mij bekend voor! Met deze zwangerschap toen ik mijn alle eerste echo had, zei de verloskundige direct dat er niks in m'n baarmoeder zat en niet zwanger was. Terwijl ik wel een stijgende HCG waarde had. Bij de 2de echo zei ze na paar sec gelijk opnieuw dat er niks in m'n baarmoeder zat. terwijl ik zei van wel keek ze verder en zagen we een mooi kindje met een goed kloppend hartje! Jeetje 😂

 • Barbamammie79

  Blijkbaar geluk gehad .... Ik zit te denken, maar kan niks raars herinneren.

 • Mama06

  Toen ik bij de vroedvrouw buitenkwam na verschillende testjes, moest ik bij de Gynaecoloog gaan. Ze bekeek mijn 'dossier' en begon te lachen. toen vroeg ze me, of ik soms zwanger was van een "olifantje". de vroedvrouw had er nl opgezet, dat ik 90weken zwanger was ipv 20 weken . We hebben toen samen nog goed zitten lachen.

 • MaaikeT2

  Ik was 9 weken zwanger en kwam voor het eerst bij de gynaecoloog in mijn nieuwe woonplaats. Ik had al 3 goede echo's gehad bij de vk. Toch zei ze zwartgallig en ongeïnteresseerd : "Ik zie in je dossier staan dat je al 6 miskramen hebt gehad. Nou, zullen we dan eerst maar even een echo doen om te zien of er überhaupt nog een hartslag is? Anders doen we de hele intake voor niks, kunnen we ons die moeite besparen....

 • Barbamammie79

  Wow, lomper kan haast niet.....

 • Mamain2017

  Compleet onacceptabel!!! Arme Maaike! Wat een nare ervaring! Daar word ik echt woedend van!

 • ohmamamia

  Geen verloskundige, maar ik had een gesprek met mijn gynaecoloog over hoe ik de omgang in het ziekenhuis niet prettig vond, o.a. onpersoonlijk, dat vond hij maar raar. Ik had toen ook besloten om bij hem weg te gaan, en had op een lijstje wat gegevens gezet, met daarboven mijn naam en geboortedatum. Vraagt hij: En wie is "Amber ____?" ... Dat was ik dus. Mijn punt was in ieder geval duidelijk.

 • Tiens

  wouw... sommigen horen echt niet in dit vak...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50