Lezeressen vertellen: de raarste acties en blunders van verloskundigen

Lezeressen vertellen: de raarste acties en blunders van verloskundigen

Vanaf het moment dat je zwanger bent zal je verloskundige je zwangerschap begeleiden. En dus is het maar te hopen dat je een dame hebt waarmee het klikt en die haar werk goed doet. Helaas is dit niet altijd het geval… Deze dames vertellen de raarste streken en blunders van hun verloskundige of andere specialisten!

Antonia: “De verloskundige van m’n zus stond te kokhalzen toen ze het bloed na de bevalling moest opruimen. Dan voel je je ook een beetje opgelaten kan ik je vertellen…”

Tina: “Mijn verloskundige adviseerde om zelf de vliezen te breken met een breinaald. What the f*ck! Niet gedaan natuurlijk…”

Joanie: "Mijn man was aan het begin van de zwangerschap een keer mee naar de verloskundige. Ze vroeg hem in hoeverre hij uitkeek naar het vaderschap. Hij kon zich daar nog niet zo'n voorstelling bij maken, zei hij. Het halfuur dat daarop volgde heeft ze hem een preek gegeven over dat het allemaal vanzelf goed zou komen. Alsof we dat zelf niet al hadden bedacht."

Fleur: “De verloskundige die mijn eigen verloskundige afloste tijdens de bevalling verklapte ineens het geslacht van onze baby toen ze ‘jullie dame is er bijna!’ riep.” 

Marloes: “Mijn verloskundige kwam al bellend en lachend aan m’n bed staan om de ontsluiting te meten; ze was namelijk jarig. Serieus?!”

Sofia: "Toen mijn man en ik bij de verloskundige informeerden naar de combinatietest, keek hij ons beschuldigend aan. We kregen een hele preek over het wonder in ons buik en dat God hoe dan ook goede bedoelingen met ons kind had. Dat het een schande was dat wij verdere tests uit wilden laten voeren en dat hij er niet aan mee wilde werken. We zijn meteen een andere verloskundige gaan zoeken."

Roos: “Die van mij ging weg toen ze zag dat ik nog maar weinig ontsluiting had, nadat ik haar gebeld had dat de bevalling was begonnen. Ze zei: ‘Ik kom morgenochtend nog wel een keer kijken.’ Een uur later had ik al persweeën dus belden we haar. Zegt ze: ‘Persweeën? Nu al? Ik lig net weer in bed hoor.’ Tering, ga dan lekker op kantoor werken ofzo.”

Maureen: "Ik kreeg een eerste, vroege echo in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Ik was zeven en een halve week zwanger - ik had vier positieve zwangerschapstesten gehad - en de gynaecoloog stelde al heel snel vast dat er niets in mijn baarmoeder zat. Tussen neus en lippen door vertelde ze vervolgens wel over een cyste op mijn eierstok. Bedankt en tot ziens!"

Suzanne: “De verpleegster in het ziekenhuis maakte een wel heel domme fout. Ze was de kabels en stekkers vergeten aan te sluiten en zei: ‘Mevrouw u heeft geen hartslag!!’ Goh, nou ik denk dat ik dat wel door had gehad.”

Nina: “Tijdens mijn bevalling moest de vacuümpomp erbij komen. De gynaecoloog was echter vergeten de pomp aan te zetten en trok ‘m er dus zo weer uit…”

Emma: "Mijn verloskundige wist tijdens de 20-wekenecho zeker dat mijn zoontje schrikbarend klein was. Ze stuurde ons met veel toeters en bellen door naar het ziekenhuis. Mijn vriend en ik waren flink geschrokken van alle drama die er gemaakt werd. De gynaecoloog in het ziekenhuis had nog geen vijf minuten nodig om te concluderen dat er met ons zoontje niets aan de hand was. Zijn geboortegewicht was bijna 3800 gram!"

Patricia: "Mijn zoon heb ik tot hij bijna twee jaar oud was borstvoeding gegeven. Toen ik zwanger was van mijn dochter, adviseerde onze verloskundige mij om naar een borstvoedings-informatieavond te gaan. Daar heb ik voor bedankt, ik had namelijk genoeg ervaring. De verloskundige vond dat heel onverantwoord..."

Lees HIER de vorige 'Lezeressen vertellen'-artikelen. 

Meer grappige, ontroerende of informatieve artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Ik belde mijn vk op; ik heb pers weeën! 45 min later komt ze aankakken, ; OH ik zie z’n haar al! Goh .. heb 3 kwartier pers weeen weg staan puffen . Mevrouw had niet verwacht dat een eerste zo snel zou gaan en dat het allemaal wel mee zou vallen .

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50