Levenloos geboren baby kan nu worden geregistreerd

Levenloos geboren baby kan nu worden geregistreerd

Vanaf vandaag, maandag 4 februari 2019, kunnen ouders die een levenloos geboren kind hebben, hun kind registreren bij de Basisregistratie Personen (BRP) bij hun gemeente. Dit kan ook met terugwerkende kracht.

Dat dit nu kan, is te danken aan Natasja Geyteman. 11,5 jaar geleden verloor ze haar dochter na een zwangerschap van 40 weken. Aan NOS.nl vertelt ze dat het meisjes levenloos werd geboren maar dat ze helemaal af was. Het overleden meisje kreeg de naam Jolie, maar voor de overheid bestond ze niet. “We kregen geen geboorteakte.”

Lees ook:
Paula's kindje overleed vlak na de geboorte

Missie

Natasja kon dit niet verkroppen, dus begon ze haar missie om hier verandering in te brengen. Nu is dat gelukt! “Dit is de afronding van een jarenlange inzet om iets voor elkaar te krijgen. Ik heb het niet alleen voor mij gedaan, maar ook voor heel veel andere ouders.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden