Leuke paasactiviteiten voor baby’s en peuters

Leuke paasactiviteiten voor baby’s en peuters

Om baby’s en peuters ook een beetje bewust te maken van de feestdagen kun je iets leuks met ze ondernemen. Alleen al om ze te laten merken dat het geen gewone zondag is. Ze zullen er vast en zeker plezier aan beleven.

Baby

Met baby’s kun je natuurlijk nog niet heel veel ondernemen, helemaal niet met de hele kleintjes. Denk daarom vooral aan:

Een paasontdekkingsmand
Dit is een mand waar je wat paasspulletjes in legt, zodat je baby eraan kan voelen. Hier kun je bijvoorbeeld paaseieren, een stukje van een paastak of een knuffel paashaas in leggen.

Badje met paaseieren
Ook leuk voor een baby is een badje met plastic paaseieren. Deze kun je gewoon op internet bestellen of in de winkel kopen. De eieren blijven drijven en je baby kan er naar grijpen.

Lees ook:
10 creatieve manieren om paaseieren te versieren

Dreumesen en peuters

Met deze groep kun je al een stuk meer ondernemen dan met een baby. Misschien kun je ze zelfs al een beetje uitleggen dat het Pasen is. Dit kun je zoal met ze gaan doen:

Paaseieren op kleur leggen
Kan je kindje al kleuren onderscheiden? Dan is het leuk om paaseitjes met ze op kleur te leggen.

Paaseieren verven
Een klassieker maar daarom niet minder leuk, paaseieren schilderen!

Paaskleurplaten inkleuren
Wordt het schilderen van paaseieren maar een geklieder? Dan kun je ook een leuke paaskleurplaat uitprinten van internet.

Paaseieren zoeken
Als je kindje al goed kan lopen, vindt hij het vast fantastisch om paaseieren te zoeken.

Paaseieren tellen
Maak er een leermomentje van door de paaseitjes die jullie net samen gevonden hebben te tellen.

Vergeet natuurlijk niet om de paaseitjes op te eten! Wat gaan jullie doen met de paasdagen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50