Leuke ideetjes voor een gender reveal-party

Leuke ideetjes voor een gender reveal-party

In Amerika hoor je er bijna niet bij als je het geslacht van je toekomstige baby niet bekend maakt zonder daar een hysterisch feest aan vast te plakken. Toch wordt dat ook in Nederland steeds populairder, als je het überhaupt zelf al wilde weten. Omdat wij het leuk vinden om te zien hoe anderen dit toch wel bijzondere moment in hun zwangerschap hebben gedeeld met hun naasten, zijn we eens op Pinterest gaan zoeken en in onze omgeving gaan rondvragen. De leukste manieren zetten we vandaag eens op een rijtje.

Waterpistool
Zo vond ik deze gender reveal van een stel dat zich op het strand door hun naasten lieten onderspuiten met verf uit een waterpistool. Ze wisten zelf niet welke kleur verf er in de pistooltjes zat, dus toen ze eenmaal met blauwe verf werden bespoten, konden ze hun geluk niet op. Zo onwijs leuk om te zien hoe oprecht hun gezichten waren! Check vooral de link om het verhaal erachter te lezen.

Poeder
Een iets andere strekking, maar je zou natuurlijk ook je geliefden in spierwitte outfit naar een plek buiten kunnen lokken, ze allemaal hun ogen dicht laten doen en een bekertje roze- of blauwe kleurpoeder in hun handen kunnen drukken. Eén, twee, drie, gooien maar!

Gebak
De meest bekende vorm is de gender reveal in de vorm van een taart. De verloskundige geeft - als je het geslacht zelf nog geheim wilt houden tot het aansnijden van de taart - aan de bakker door of je een zoon of dochter verwacht. Die bakt vervolgens een roze- danwel blauwe taart. Hij wordt toegedekt met een laagje fondant of een dikke laag botercreme, waardoor je de kleur van de vulling pas ziet als de taart doorgesneden wordt. Zorg ervoor dat je vrienden en familie erbij zijn, hang wat vlaggetjes op en zorg voor blauwe- en roze drankjes.

Wij hebben voor deze methode gekozen en ik stond - ondanks dat ik geen voorkeur voor een zoon of dochter had - letterlijk te trillen op mijn benen. Het was zó leuk om zo’n extra bijzondere herinnering aan de zwangerschap toe te voegen!

Ballon
Dit gezin had flink uitgepakt met een moustache or lips-thema voor hun gender reveal-party. Overal was aan gedacht, alles zag er schitterend uit. De gasten konden hun voorspelling op een bord bijhouden en opeens was daar de zwarte ballon waar blauwe- of roze confetti in was gestopt. De mom-to-be mocht met een naald de ballon doorprikken en dankzij de roze confetti kwamen ze erachter dat er een dochter in aantocht was. Super lief, die blije gezichten!

Wedstrijd
Als je zelf wel het geslacht al weet, maar je wilt je familie verrassen, dan is het ook een leuk idee om er een fotoshoot van te maken. Dit stel deed een wedstrijdje hardlopen. Mama had een roze outfit aan, papa een blauwe. En toen kon de race beginnen. Welk team zou winnen?Roze of blauw?

Mickey-Minnie-feestje
Je kunt het overdreven vinden – dat is het misschien ook – maar bijzonder was het wel. Dit Amerikaande gezin organiseerde namelijk een gigantisch Disney/Mickey-Minnie-feestje voor hun zwangere zus en zwager. Er waren hapjes in roze en blauw, allerlei georganiseerde activiteiten en speciale Mickey- en Minnie haarbanden. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk het moment waarop de toekomstige ouders erachter kwamen of zij een zoon of dochter verwachtten.

Doos
Er is ook een combinatie mogelijk tussen de kartonnen doos en de ballon. Zo kun je namelijk een grote kartonnen doos versieren en daar met helium gevulde roze- of blauwe ballonnen in (laten) doen. De doos plak je dicht en maak je open zodra het Grote Moment daar is en al je familieleden en vrienden met ingehouden adem om je heen staan. Ta-daa!

Het eerste pakje
Een gender reveal kan ook heel klein en intiem zijn. Zo kun je net als bij de taart-gender reveal de echoscopist het geslacht van jullie baby op een kaart laten schrijven. Deze kaart kun je in een envelop stoppen en na afloop van de echo kan je samen met je geliefde het eerste pakje voor jullie uk gaan shoppen. Zoek een jongens- en een meisjesvariant uit, breng die naar de kassa en laat de medewerkster de kaart zien. Hij of zij pakt vervolgens het pakje in, terwijl jullie even wegkijken. Thuis kun je het pakje – wanneer je dat wilt – uitpakken. Je kunt hem trouwens ook ingepakt laten en pas uitpakken als de baby geboren is. Dan blijft het geslacht tot na de geboorte een verrassing, maar heeft je kindje geen unisex wit- of grijs pakje aan.

Je kunt natuurlijk je familie even opbellen om ze het geslacht van je ongeboren uk te vertellen, maar zoals je ziet zijn er tal van andere manieren waarop je dat nog leuker aan kunt pakken. 

Heb jij het geslacht van je baby op een bijzondere manier bekend gemaakt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50