Leuk om met je uk te doen: baby yoga!

Leuk om met je uk te doen: baby yoga!
  • in Baby
  • 0
  • 514
  • 15/01/2024

Sporten: je vindt het leuk of je vindt het helemaal niks. Daarnaast is het vandaag natuurlijk ‘Blue Monday’ en als sporten op jouw lijstje met goede voornemens lijstje staat, is het tijdens deze dag moeilijk om dat sporten vol te houden. Geen zorgen, want er is een manier om het leuk te maken en wél vol te houden, namelijk...met je uk!

Veel baat

Als je ooit yoga hebt gedaan, weet je waarschijnlijk hoe ontspannen het is. Nu blijkt volgens experts dat jouw kindje er ook veel baat bij kan hebben! "Yoga kan babyconstipatie, koliek en gasvorming helpen verlichten", zegt Claire Koepke, een geregistreerde yogaleraar in prenatale-, postnatale- en therapeutische yoga. “Deze simpele, maar efficiënte bewegingen kunnen ook de slaap van de baby verbeteren, en dus ook jouw slaap.’’ Grote kans dat dit voor jou als ouder als muziek in de oren klinkt.

Verschillende houdingen

Er zijn verschillende houdingen die je kunt oefenen met je spruit. De eerste die je je kunt doen heet: ‘de blije baby’ en deze gaat als volgt:

Deze houding is er eentje die baby's eigenlijk al doen, deze zal dus vrij makkelijk lukken! Leg de baby op zijn rug en til zijn benen op in de lucht. Laat de baby vervolgens zijn voetjes vastpakken en ze heen en weer zwaaien. Maak je geen zorgen als de baby de voeten niet zelf kan vasthouden. Volgens Koepke is het belangrijk om de voeten voorzichtig vast te houden, met gebogen knieën en wijd open, om het strekken voor hen gemakkelijker te maken. Dit is een geweldige oefening voor baby's om de heupspieren te strekken en de spijsvertering te bevorderen.

Neerwaartse hond

Een van de bekendere houdingen is de neerwaartse hond en dit kan voor je baby prima: laat de baby beide handen op de grond leggen en de kont in de lucht. "De beste manier om baby's aan te moedigen deze oefening te doen, is door het aan ze voor te doen en het te laten voelen als een variatie op kiekeboe, door ze ondersteboven en dan weer rechtop te bekijken", zegt Koepke. "Deze speelse houding helpt bij de flexibiliteit, motoriek en hun humeur." Lukt het niet, leg dan je baby op zijn rug met het gezicht naar jou toe. Dan heb je leuk oogcontact en creëer je bonding time met je uk.

De voetbal

Houd het lichaam van je baby naar de vloer gericht onder je arm. Zorg ervoor dat je arm de buik en borst van je baby volledig ondersteunt. Terwijl de baby naar beneden en rondom kijkt, versterken ze hun nekspieren en een leuk feitje: de baby kan zo heerlijk in slaap vallen!

Zo zie je maar dat yoga een goede manier is van ontspannen. Probeer het eens uit met je baby en heb vooral plezier. Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina en vind nog veel meer oefeningen!

Doe jij wel eens yoga met je kleintje?

Lees ook:

Dít zijn de goede voornemens van onze lezeressen!
Tien minuten yoga voor zwangere vrouwen

Bron: TheBump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50