Leuk! 5x jonge mama’s om te volgen

Leuk! 5x jonge mama’s om te volgen
  • in Moeder
  • 0
  • 950
  • 12/02/2024

Bij tienermoeders hebben mensen vaak een negatief beeld. Niet realistisch als je naar deze dames kijkt. Met de content die zij (dagelijks) brengen, doorbreken zij dat taboe. Leuk dus om deze jonge moeders te volgen! 

Zara Goedemans, 20 jaar

Volgers Insta 386 duizend
Volgers TikTok: 975 duizend

Zara of Zaar, zoals ze zich op haar TikTok noemt, heeft een enorm aantal volgers erbij gekregen tijdens en na haar zwangerschap van haar dochter Macy Mae Zoé, die geboren werd op 25 september 2023. Op 19-jarige leeftijd had zij een positieve test in haar handen en vertelt ze erbij dat ze op dat moment niet op een fijne plek in haar leven zat. Het eerste wat ze deed was de vader bellen, die liet haar vrij in haar keus en gaf aan dat hij haar zou steunen met welke beslissing ze ook zou nemen. Doordat ze gekozen had voor haar dochtertje, wilde ze haar leven verbeteren voor haar. Zara is christelijk opgevoed en ging ook elke zondag naar kerk, maar vond het geloof nog te confronterend. Tijdens haar zwangerschap ontdekte ze haar geloof opnieuw en daar deelt ze nu ook af en toe iets over op haar socials. Haar doel op haar sociale media’s is om het taboe van jong moeder worden te doorbreken. Zij vindt dat een veel fijner gevoel geven dan een outfit die ze laat zien. Ze wil het doorbreken van taboes blijven doen, maar ze wil ook herkenbaar blijven in haar content. Daarom superfijn om wat meer diepgaande maar ook herkenbare content tegen te komen! 

Ana Lucia Kohler, 18 jaar

Volgers Insta: 36 duizend
Volgers TikTok: 95 duizend
Abonnees YouTube: 2,3 duizend

Ana Lucia werd tijdens haar zwangerschap steeds populairder op Insta en TikTok en heeft een beginnend YouTube kanaal. Op 17-jarige leeftijd werd zij zwanger en ze besloot samen met haar vriend het kindje te houden. In haar video’s op TikTok legt ze onder andere uit, hoe ze het op jonge leeftijd kon regelen met school en hoe haar familie reageerde en hoe zij en haar vriend Matijs (24) uiteindelijk op de beslissing kwamen. Aan het begin van haar zwangerschap was ze heel ziek. Aan Linda magazine vertelde ze: “Ik was erg ziek en gaf wel tien keer per dag over. Ik viel vaak flauw, kon niks meer eten en niet meer slapen van de honger.” Ana Lucia vertelt ook dat ze het zonder haar vangnet (haar vriend, vrienden en haar ouders) het waarschijnlijk nooit zou hebben doorgezet. Uiteindelijk is afgelopen maand op 27 januari haar zoontje Jean Matheo Steenbergen geboren. Heel interessant dus om op de hoogte te blijven van haar nieuwe leven als mommy! 

Denne O ’Herne-Hildebrand, 19 jaar

Volgers Insta: 11 duizend
Volgers TikTok: 17 duizend

Denne is bekend geworden (op vooral TikTok) omdat ze zwanger in haar examenjaar Mavo en met een buik die op springen stond haar examens moest doen. Uiteindelijk heeft ze haar laatste examen maatschappijkunde niet kunnen maken. Op 17-jarige leeftijd kreeg ze een positieve test. Haar vriend (nu man) Max (20 jaar) was heel praktisch en wilde het kindje eerst niet houden. Denne twijfelde zelf ook. Uiteindelijk besloot ze om haar kindje te houden. Haar vriend moest heel erg wennen aan het idee, maar uiteindelijk vond hij het heel leuk om vader te worden. Op 23 mei 2022 werden ze trotse ouders van een zoontje: Boet Jim Hildebrand. 

Jipp Janssen-Heldoorn, 27 jaar

Volgers Insta: 164 duizend
Volgers TikTok: 54 duizend
Abonnees YouTube: 105 duizend

Jipp is moeder van drie kinderen: Liv (10), Wolf (8) en Sev (5). Jipp werd zwanger van haar eerste kindje op 17-jarige leeftijd. Dit was voor haar in eerste instantie een shock. Maar dankzij haar moeder vond ze het snel leuk dat ze een kindje kreeg. Aan FLAIR vertelt ze: “Toen ik dacht dat ik zwanger was, heb ik het haar meteen verteld. Ze zei: ‘Wel leuk, een baby!’” Haar vriend (nu man) Luke (29) was ook meteen om. Samen met hem hebben ze nog twee kindjes erbij gekregen en allebei een eigen bedrijf. Daarnaast onderhoudt Jipp haar socials ook door herkenbare of grappige dingen te delen over het moederschap. Sinds kort deelt ze ook over haar chronische migraine. Hierdoor is ze op  Youtube niet meer zo actief, maar op Instagram en TikTok wel. Hoe leuk is het om herkenbare content tegen te komen! 

Elaine van den Berg, 24 jaar

Volgers Insta: 8 duizend
Volgers TikTok: 41 duizend

Elaine werd op 16-jarige leeftijd zwanger van haar dochtertje Sammy-Jo, die op 13 april 2017 werd geboren. Met hulp van haar ouders, familie en vrienden voedt ze haar dochtertje op. Haar populariteit op social media zit een stijgende lijn. Vooral op haar TikTok neemt ze je nu mee in haar dagelijkse leven. Naast haar socials doet ze ook een Hbo-opleiding en heeft ze een eigen onderneming. Haar doel is doormiddel van haar content de vooroordelen van tienermoeders weg te nemen. In een recente TikTok legt ze ook uit wat er allemaal in haar leven gaat veranderen: ze gaat samenwonen met haar vriend (en haar dochter), waardoor haar dochter waarschijnlijk van school moet veranderen, ze rondt haar studie af en ze wil gezonder leven. Superleuk om daarvan op de hoogte te blijven! 

lees ook: 

Welke minder bekende mama-influencers volgen jullie? 

Pedagogen en opvoedingskundigen: laat jonge ouders met rust!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50