Krachtige foto van aanstaande moeder laat vruchtbaarheidsstruggle zien

Krachtige foto van aanstaande moeder laat vruchtbaarheidsstruggle zien

De aanstaande moeder Macy heeft een lange strijd moeten leveren om eindelijk haar eerste kindje te mogen verwelkomen. Deze strijd legde ze vast in een krachtige zwangerschapsaankondigingsfoto.

Macy fotografeerde de spuiten en medicijnen die betrokken waren bij haar IVF-traject. Ze schreef bij de foto op haar blog Martinis and Medicine: ‘Het duurde slechts vier jaar, drie miskramen, een depressie, 107 hormonale injecties, een operatie, twee procedures, meer dan 100 zetpillen, en enkele duizenden dollars om onze baby te krijgen.’ *slik*

Pijn en tranen
Ze wilde deze onvruchtbaarheids-zwangerschapsaankondiging delen als een alternatief voor de gebruikelijke manieren die koppels gebruiken om het blijde nieuws te delen. In een oprechte blogpost, getiteld ‘A Work of A.R.T. | Onze Regenboogbaby', sprak Macy open over de pijn die ze in die vier jaar ervaren heeft en de tranen die ze gelaten heeft om zwanger te worden. Ze geeft aan dat ze hoopt andere vrouwen die worstelen met onvruchtbaarheid, te inspireren om te blijven proberen.

“Wat onze baby doet is ons met liefde, vreugde en dankbaarheid vervullen die ik nooit voor mogelijk hield", schreef ze. "Als ik naar die echo kijk, maakt mijn hart een sprongetje. Jarenlang heb ik nooit geweten of ik ooit een echofoto op mijn koelkast zou hebben. Ik ben zo verliefd dat het bijna niet te houden is."

'Jullie waren het waard'
Het aankondigen van het zwangerschapsnieuws noemt Macy ‘bitterzoet’, vanwege de baby’s die ze ook verloren heeft. Ze zegt: “Voor elk van mijn baby’s: jullie waren het waard.”

Sinds de aankondiging deelt ze haar zwangerschapsreis op Instagram, inclusief haar eerste babyaankopen en de groei van haar buik.

Macy blogt over haar vruchtbaarheidstrajectreis sinds 2014 en heeft meerdere mislukte IVF-pogingen gedaan en meerdere miskramen gehad. Je kunt meer lezen over haar ervaringen op haar blog Martinis & Medicine.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50