Kraamweek middenin de coronacrisis, Lizan: “Geen bezoek en cadeautjes...”

Kraamweek middenin de coronacrisis, Lizan: “Geen bezoek en cadeautjes...”

Lizan: “Op 12 maart is onze derde spruit geboren. De dag erna kwam er bericht dat onze oudste, net vier jaar, thuis zou moeten blijven van school. Dus in mijn kraamtijd en verlof heb ik ook de peuter en kleuter thuis…”

Telefonisch kraambezoek

“‘Gelukkig’ heeft manlief keelpijn, waardoor hij ook niet welkom is op zijn werk en dus langer thuis is dan de partner verlofdagen. De maatregelen van de verloskundige, de GGD en de kraamzorg zijn in de loop van afgelopen week strenger geworden. Waar ik bij de andere twee kinderen om de dag kraambed bezoek kreeg, wordt het nu telefonisch afgedaan. 

Saai

“Vanaf gisteren mag de kraamverzorgende niet meer werken op het moment dat er bezoek is. Nu hebben we afgelopen weekend vrijwel alle eerstelijns familieleden al op bezoek gehad. Verdere familie, vrienden, buren en collega’s houden we voorlopig af. Dit maakt de kraamweek heel saai... Geen bezoek en cadeautjes, niet plannen wie er wanneer kan komen, het kraambezoekboek blijft kaal en leeg…”

Lees meer over het coronavirus...

Baby tillen

“Sinds vandaag mag de kraamverzorgende geen baby meer tillen zonder hydrofiel er tussen. Omdat ze hier al vijf dagen kraamt en we elkaar eventueel dan al besmet zouden hebben, zien we het nu als een oefenfase voor haar. Zodat ze het gewoon wordt voor haar volgende kraamgezin”.

Onderzoeken

“Wat ik ook heftig vond om te horen van de verloskundige, die wel ff langs kwam omdat mijn bloeddruk nog te hoog was en weer gemeten moest worden, is dat ook de NIPT- en combinatietest onderzoeken momenteel stilstaan. Dus met 20-weken zullen veel meer ouders pas ontdekken dat hun kindje mogelijk een (ernstig) syndroom heeft, of wellicht pas bij de geboorte”.

Dierbaren

“Verder blijven wij vrij nuchter. Ik ben zelf al aan het hoesten sinds half januari. Manlief heeft keelpijn. Peuter en kleuter zijn klachtenvrij. Baby ook. Ik geef volledig borstvoeding wat super goed loopt. Angst voor onszelf heb ik niet zozeer, maar wel bang om dierbaren uit risicogroepen te verliezen”.

Hoe ervaar jij de kraamperiode tijdens deze coronacrisis?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • LiesP

    Ik woon zelf in België en denk dat de maatregelen hier nog net iets strenger zijn (enkel contact met eigen huisgenoten; dus géén kraamhulp; géén vroedvrouw aan huis;..), enkel noodzakelijke verplaatsingen (werk of om eten gaan), alle winkels gesloten behalve apotheek, kranten- en voedingswinkels,... en ik vind het enorm heftig. Ben midden februari bevallen dus een aantal mensen hebben dochterlief nog kunnen ontmoeten; maar nu dus helemaal niemand meer. Sowieso wordt je leven door elkaar gegooid als er een baby’tje komt, laat staan als je fysieke netwerk van familie en vrienden ook nog eens onbereikbaar is..😞 gelukkig is mn man thuis aan het werk maar loop verder stilaan de muren op..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden