Kraamafdeling Zutphen dicht na ontslag drie 'zeer onprofessionele' medewerkers

Kraamafdeling Zutphen dicht na ontslag drie

In het Gelre ziekenhuis in Zutphen zijn drie medewerkers van de afdeling Verloskunde op staande voet ontslagen. Wat er precies gebeurd is wil het ziekenhuis om privacy redenen niet bekendmaken, maar de medewerkers hebben zich zeer onprofessioneel gedragen. 

Niet bevallen

Omdat er tegelijkertijd drie medewerkers ontslagen zijn, kunnen vrouwen voorlopig niet in het Zutphense ziekenhuis bevallen. De directie kreeg een interne melding van onprofessioneel gedrag van drie mensen in de uitoefening van hun functie op de afdeling. 

Onderzoek

Volgens de directie is uit een onmiddellijk ingesteld onderzoek gebleken dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in gevaar zijn geweest. Ook was er geen 'direct effect' op de zorgverlening aan patiënten. Het gedrag van de drie was wel zodanig dat ze per direct moesten vertrekken. Eind oktober hoopt het ziekenhuis meer duidelijkheid te hebben over de heropening van de afdeling.

Personeelstekort

Gelre Ziekenhuizen kampt met een flink personeelstekort. Daarom zijn bevallingen voorlopig niet meer mogelijk. Zwangere vrouwen die moeten bevallen kunnen naar Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Winterswijk of Arnhem. De polikliniek Gynaecologie en Verloskunde is wel gewoon open.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Waarom wordt "op staande voet" erbij verzonnen? In de oorspronkelijke artikelen wordt hierover niets gezegd. De afdeling is al een tijdje dicht. Waarschijnlijk zijn de betreffende medewerkers op.non-actief gesteld waarna de arbeidsovereenkomsten zijn ontbonden. Slecht overgeschreven weer😌

 • MienB

  Stel, mensen krijgen een beloning van Het Rijk als ze opleidingen volgen en gaan werken op plekken waar het tekort het grootst is. De zorg is daar één van. Geef mensen hun studie gratis bijvoorbeeld.. of €10.000 na hun opleiding en twee jaar dienst. Of allebei. Zo is het snel opgelost lijkt mij.

 • Charhm

  Geen gek idee! Het moet aantrekkelijker worden inderdaad!

 • Paprikaplantje

  Precies dit!

 • Umpire

  Ik weet niet of ik wel zulke mensen aan mijn bed wil hebben. Dat zal ook mensen aantrekken zonder passie voor het vak. Juiste oplossing weet ik helaas ook niet😟

 • mammavaneenmeisje

  Zelf ben ik werkzaam in de zorg. Mijn baas zag mij meer als een nummertje, mijn eenmalige bonus van ruim €700,- heb ik niet ontvangen omdat er één onnozel zinnetje in de voorwaarden stond waardoor hij het recht had om niet uit te betalen. Na ruim 6 jaar dienstverlening, (waarvan 4 jaar steeds een tijdelijk contract kreeg -> wettelijk gezien was dit mogelijk) waarin ik dingen opzij gezet heb om de gaten in het rooster op te vullen, was de maat voor mij vol. Hoe hoog de nood ook was aan personeel, mij zien ze niet meer in die functie. Als ik niet eens fatsoenlijk waardering ervoor kan krijgen loop ik geen stap meer voor ze! Nu een andere fijne, leuke baan in de zorg waar ik mijn hart echt op kan halen en wel billijk betaald wordt.

  Het begint dus bij de erkenning die je van je werkgever krijgt. Als zij investeren in het behouden en tevreden houd van het personeel dan zijn ze bereid om harder te werken en flexibel te zijn!

 • Oummii

  Exact. Lijkt mij dat daar gare typetjes op gaan afkomen.

 • Charhm

  Daar heb je gelijk in. Maar ik kan me voorstellen dat een groep mensen net een andere functie kiest voor betere voorwaarden die het anders misschien wel zouden willen.

  Ik denk dat er best hard gewerkt moet worden in de zorg voor relatief lage salarissen?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden