Kraamafdeling Zutphen dicht na ontslag drie 'zeer onprofessionele' medewerkers

Kraamafdeling Zutphen dicht na ontslag drie

In het Gelre ziekenhuis in Zutphen zijn drie medewerkers van de afdeling Verloskunde op staande voet ontslagen. Wat er precies gebeurd is wil het ziekenhuis om privacy redenen niet bekendmaken, maar de medewerkers hebben zich zeer onprofessioneel gedragen. 

Niet bevallen

Omdat er tegelijkertijd drie medewerkers ontslagen zijn, kunnen vrouwen voorlopig niet in het Zutphense ziekenhuis bevallen. De directie kreeg een interne melding van onprofessioneel gedrag van drie mensen in de uitoefening van hun functie op de afdeling. 

Onderzoek

Volgens de directie is uit een onmiddellijk ingesteld onderzoek gebleken dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in gevaar zijn geweest. Ook was er geen 'direct effect' op de zorgverlening aan patiënten. Het gedrag van de drie was wel zodanig dat ze per direct moesten vertrekken. Eind oktober hoopt het ziekenhuis meer duidelijkheid te hebben over de heropening van de afdeling.

Personeelstekort

Gelre Ziekenhuizen kampt met een flink personeelstekort. Daarom zijn bevallingen voorlopig niet meer mogelijk. Zwangere vrouwen die moeten bevallen kunnen naar Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Winterswijk of Arnhem. De polikliniek Gynaecologie en Verloskunde is wel gewoon open.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Waarom wordt "op staande voet" erbij verzonnen? In de oorspronkelijke artikelen wordt hierover niets gezegd. De afdeling is al een tijdje dicht. Waarschijnlijk zijn de betreffende medewerkers op.non-actief gesteld waarna de arbeidsovereenkomsten zijn ontbonden. Slecht overgeschreven weer😌

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50