Kosten kinderopvang fors omhoog

Kosten kinderopvang fors omhoog

Ouders met kinderen op kinderdagverblijven dreigen volgend jaar honderden euro's meer kwijt te zijn. Dit blijkt uit cijfers van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Een pedagogisch medewerker mag voortaan een baby minder onder de hoede hebben en daardoor stijgen vooral bij kleine opvanglocaties de kosten explosief.

De brancheorganisatie verwacht dat de kosten voor kinderdagverblijven met ruim 7 procent stijgen, meldt AD. Om de kwaliteit in de kinderopvang te verhogen, komen vanaf 1 januari strengere eisen voor baby’s. Pedagogisch medewerkers mogen niet langer voor vier 0-jarigen tegelijkertijd zorgen, maar voor maximaal drie.

Toeslag

Via een verhoging van de kinderopvangtoeslag krijgen ouders een deel van die rekening terug. Maar de brancheorganisatie verwacht dat de prijzen harder zullen stijgen dan de verhoging van de toeslagen.

Honderden euro's per jaar

Zo zou een gezin met een laag inkomen, met twee kinderen die drie dagen naar de opvang gaan, er minimaal 800 euro per jaar op achteruit gaan. Voor eenzelfde gezin met een modaal inkomen stijgen de kosten met ruim 900 euro per jaar.

Hoe vaak gaan jouw kinderen naar de opvang?

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden