Koppel diep in de schuld na tien rondes IVF

Koppel diep in de schuld na tien rondes IVF

Kinderen krijg je, die neem je niet. Dat weten we inmiddels. Voor toch wel heel wat koppels is het niet vanzelfsprekend dat een kinderwens vervuld wordt. Zo ook voor het Britse stel Natalia en Terry (beiden 35) Green. Zij hebben tien IVF-pogingen ondergaan, voordat dochter Jasmin werd geboren. 

Op hun 27ste besloten Natalia en Terry dat ze klaar waren voor de volgende stap in hun leven: kinderen. Helaas ging dat niet makkelijk. Ruim zeven zware jaren van miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen, operaties, hormoonbehandelingen en IVF volgden. Net na de negende - mislukte - poging, besloot het stel zich te laten informeren over de mogelijkheden voor een adoptie.

Schulden

Helaas kwamen ze hier niet snel voor in aanmerking: ze hadden inmiddels flink wat schulden opgebouwd, vanwege alle medische kosten. Daarnaast was de verbouwing van hun huis stil komen te staan, er was immers geen geld meer om de boel op te knappen. 

Holistische behandeling

In 2016 kwamen ze in aanraking met een speciale vorm van IVF in de West Assisted Fertility clinic. Daar wordt IVF holistisch gezien, wat inhoudt er naar elk gebied in het leven van Terry en Natalia werd gekeken. Ze kregen advies over hun levensstijl, hun dieet, hun immuunsysteem en zelfs hun manier van denken. Er hing een prijskaartje aan deze volledige behandeling: weer moest het stel 10.000 pond betalen. Maar gelukkig met succes: baby Jasmin werd negen maanden later geboren.

 

Huis zonder deuren

"Al zouden we de rest van ons leven deuren en gordijnen moeten missen, met een baby zouden we compleet zijn!" heeft Natalia wel eens grappend tegen haar man gezegd. En inmiddels hebben ze inderdaad maar drie deuren in hun nieuwe huis: een voordeur, een achterdeur en een deur naar het toilet. Gordijnen zijn er ook nog niet, bij gebrek aan geld. Alle behandelingen hebben ervoor gezorgd dat Natalia en Terry 50.000 pond (= bijna 58.000 euro) hebben uitgegeven. Gelukkig maakt hun dochter alles goed. 

Ondanks de zware tijd en de financiële problemen, wil het stel zo snel mogelijk een nieuw traject in gaan voor een tweede baby. 

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Rozenstruik

    Begrijpelijk. Maar zorg dan dat je even je leven op orde krijgt, (lees: schulden aflost) voordat je weer nieuwe maakt..

  • Pebblish

    Ik zou, als het niet op de natuurlijke manier lukte, mijzelf met alle liefde in torenhoge schulden storten als dat betekende dat ik een kindje kon krijgen. Het is maar geld. Een kind is onbetaalbaar.

    Dat ze een tweede willen ondanks de schulden snap ik ook wel. Het is niet praktisch maar het is wel logisch.

  • Umpire

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50