Koninklijke namen op een rijtje

Koninklijke namen op een rijtje
  • in Baby
  • 0
  • 4484
  • 27/04/2018

Vind jij het ook zo leuk om te weten wat de betekenis is van de naam van je (nog ongeboren) kind? Speciaal voor Koningsdag hebben we een aantal koninklijke namen onder de loep genomen!

Wat betekent Willem en waar staat Ariane nu voor? De BabyBytes-namengenerator geeft antwoord!

Willem-Alexander

Deze naam splitsen we even in tweeën.

Willem is een typische Nederlandse naam en staat voor ‘standvastige beschermer’. Het is een naam die na in dip in 2015 de laatste jaar weer steeds vaker aan kinderen in Nederland wordt gegeven.

Alexander is een Griekse jongensnaam en betekent ‘beschermer van het volk’. De naam is erg populair in Schotland. De naam staat daar op een zevende plek in de top 10 van meest populaire jongensnamen. In 2016 waren er zo’n 200 jongens in Nederland die de naam kregen.

Máxima

Máxima is een Latijnse naam voor meisjes en betekent ‘beste’. De naam Maxima (zonder het streepje zoals bij onze Koningin) wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes. Maar ook weer niet zo vaak dat het in een top 10 voorkomt. Sterker nog: in 2016 was er maar een meisje dat Maxima als naam kreeg.

Catherina-Amalia

Ook de naam van de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima delen we in tweeën op.

Catharina is een Griekse naam voor meisjes en betekent ‘gezegend, puur, heilige’. In 2016 waren er 44 meisjes in Nederland die de naam Catharina kregen.

Amalia is een Latijnse naam voor meisjes en betekent ‘hardwerkend, begerig’. De naam is erg populair bij onze Zuiderburen, en dan met name het Franssprekende gedeelte, Wallonië. In 2016 waren er achttien meisjes die de naam Amalia kregen.

Alexia

Alexia is een Duitse naam voor meisjes. De naam is de meisjes variant van Alexander en betekent dus net als haar vaders naam ‘beschermer van het volk’. Ook deze naam is populair in Wallonië. In Nederland waren er in 2016 vijftien meisjes die deze naam kregen.

Ariane

Ariane is een Franse meisjesnaam en betekent ‘heilige, melodie’. Ook deze naam is populair in Wallonië. In 2016 waren er in Nederland negen meisjes die de naam Ariane kregen.

Meer inspiratie nodig voor de allermooiste naam voor jouw ongeboren kind? Kijk eens op onze namengenator!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50