Kolven op het werk blijft een dingetje

Kolven op het werk blijft een dingetje

Het blijft een dingetje: kolven op het werk. Je hebt recht om er tijd voor vrij te maken en er moet een goede plek en bewaarruimte aanwezig zijn, maar in de realiteit gaat het er vaak anders aan toe. Ook in de Verenigde Staten waar maar liefst een op de drie vrouwen die kolft dat op het toilet moeten doen.

Dit blijkt uit onderzoek onder 2.000 vrouwen die in de afgelopen vijf jaar borstvoeding gaven. Meer dan de helft gaf aan dat ze dat in een ongeschikte ruimte moesten doen, zoals het toilet, de vergaderzaal, in de auto of achter hun eigen bureau. Ook kwam naar voren dat er weinig steun door de werkgever wordt gegeven als het gaat om kolven op het werk. Hierdoor heeft maar liefst een derde van de vrouwen gezegd dat ze eerder met borstvoeding zijn gestopt dan ze van plan waren.

Lees ook:
Lezeressen over kolven op het werk

Bekentenissen

Zo bekent een van de ondervraagde moeders anoniem, omdat ze bang is haar baan kwijt te raken: “Op mijn werk is er geen echte kolfruimte aanwezig, dus ik moet een leeg kantoortje of vergaderzaal vinden. Deze kamer hebben geen slot dus er is weinig privacy. Ik heb heel vaak op het toilet gekolfd. Soms ging ik naar mijn auto om daar te kolven. Het is onacceptabel, maar ik had geen keus.”

Een andere moeder vertelt anoniem dat er geen bewaarplek was voor de gekolfde melk. “Ik moest het weggooien… Ook had ik een keer, toen ik nog maar net was begonnen met mijn werk, het gevoel dat ik moest kolven. Mijn borsten lekten en ik had een vergadering. Er was van tevoren geen geschikt moment om dit ter sprake te brengen en dus lekte ik tijdens de vergadering door mijn shirt heen. Ik was de hele tijd bezig om de natte plekken te verdoezelen. Ik had het gevoel dat ik de vergadering niet kon verlaten en dus zat ik daar maar. Ik schaamde me dood.”

Werkgever

De helft van de vrouwen die borstvoeding gaven, zegt dat hun leidinggevende niet weet hoe ze met de situatie om moet gaan, dat hij geen faciliteiten beschikbaar heeft of dat hij het een ongemakkelijke situatie vond om erover te praten.

Wat is de raarste plek waar jij hebt gekolfd?

Bron: HuffingtonPost

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    De vreemdste plek waar ik heb gekolfd was in een vergaderzaal bij een locatie alwaar ik een bedrijfsfeest had. Ik had de hele dag al gewerkt en daarna direct door naar het feest. Aldaar kon ik dus van de vergaderzaal gebruikmaken om te kolven. Dit was eenmalig. Ook ging ik een dag op stap met mijn zussen en mijn moeder met kolfapparaat mee. Ik heb toen in een privéruimte in de Hermitage kunnen kolven.

    Op mijn werk is het gewoon goed geregeld.

    Hoe het in de VS gaat, is voor ons toch niet interessant? Ik lees liever artikelen over situaties in Nederland of Vlaanderen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50