Koffie en borstvoeding geven: kan dat samen?

Koffie en borstvoeding geven: kan dat samen?

Nederland is gek op een bakkie pleur! Sterker nog: we drinken meer koffie dan in de meeste andere Europese landen. We drinken gemiddeld zo’n drie koppen koffie per dag. Maar hoe zit dat als je borstvoeding geeft? Is het dan wel verstandig om zoveel koffie te drinken? We zochten het voor je uit.

Zelf ben ik meer een theemuts dan een koffieleut. Ik heb altijd het gevoel dat ik loop te stuiteren als ik ook maar een kopje koffie drink. Het kost me dan grote moeite om in slaap te vallen. Net als bij andere cafeïne houdende drankjes. Mijn lichaam wordt er alleen maar hieperdepieper van. Ik vroeg me dus af hoe dat dan precies zit als je borstvoeding geeft. Welke invloed heeft koffie op je baby?

Lees ook:
In onze encyclopedie lees je alles over de invloed van koffie op je zwangerschap en op borstvoeding

Advies

Het Voedingscentrum raadt aan om het liefst cafeïnevrije koffie of thee te drinken. Van cafeïne kan je kind onrustig worden. Vooral baby’s die nog jonger zijn dan drie maanden hebben moeite om stoffen uit hun lichaam te krijgen, waardoor je kleine prikkelbaar kan worden of zelfs moeite kan hebben om in slaap te vallen.

Als je de drang naar een kopje koffie niet kan weerstaan, houd het dan bij een kop per dag. Daarnaast mag je nog eventueel twee koppen zwarte thee drinken óf een glas cola.

Geniet, maar met mate!

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag?

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Ik drink helemaal geen koffie. Na een bezoekje aan een koffiefabriek als kind was ik meteen voor het leven genezen

 • Soccer-Mom

  Ik drink helemaal geen koffie. Na een bezoekje aan een koffiefabriek als kind was ik meteen voor het leven genezen

 • Zeepje

  Ik drink één maximaal twee koppen cappuccino per dag, met cafeïne en borstvoeding: ‘s ochtends nadat hij heeft gedronken en heel soms (maar dit is wel zeldzaam) ‘s middags na een voeding.

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Ik kan me er niets bij voorstellen, dat ik de dag niet doorkom zonder koffie. Ik drink het wel, maar puur omdat ik het lekker vind, niet omdat ik anders de dag niet door kom. Drink ook sloten thee weg. Overigens wel cafeïne vrije koffie en drink geen thee waar theïne in zit, daar kan ik niet tegen dus ik heb geluk, geef ook bv dus hoef nergens om te denken

 • Chudo

  3 of 4 koppen. Met maar 1 kop kom ik de dag niet door

 • babyeend

  Met of zonder borstvoeding? Ik vind het zoo genieten, een heerlijke kop cappuccino.

 • Chudo

  Mét borstvoeding. Sochtends als hij gedronken heeft een lekkere mok capuchino. Smiddags als hij zn middagdutje doet en als de kids op bed liggen 1 of 2. Op werkdagen drink ik meer koffie maar dan geef ik njet de borst. Ik hou van mn bakkie leut

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50