Koffie en borstvoeding geven: kan dat samen?

Koffie en borstvoeding geven: kan dat samen?

Nederland is gek op een bakkie pleur! Sterker nog: we drinken meer koffie dan in de meeste andere Europese landen. We drinken gemiddeld zo’n drie koppen koffie per dag. Maar hoe zit dat als je borstvoeding geeft? Is het dan wel verstandig om zoveel koffie te drinken? We zochten het voor je uit.

Zelf ben ik meer een theemuts dan een koffieleut. Ik heb altijd het gevoel dat ik loop te stuiteren als ik ook maar een kopje koffie drink. Het kost me dan grote moeite om in slaap te vallen. Net als bij andere cafeïne houdende drankjes. Mijn lichaam wordt er alleen maar hieperdepieper van. Ik vroeg me dus af hoe dat dan precies zit als je borstvoeding geeft. Welke invloed heeft koffie op je baby?

Lees ook:
In onze encyclopedie lees je alles over de invloed van koffie op je zwangerschap en op borstvoeding

Advies

Het Voedingscentrum raadt aan om het liefst cafeïnevrije koffie of thee te drinken. Van cafeïne kan je kind onrustig worden. Vooral baby’s die nog jonger zijn dan drie maanden hebben moeite om stoffen uit hun lichaam te krijgen, waardoor je kleine prikkelbaar kan worden of zelfs moeite kan hebben om in slaap te vallen.

Als je de drang naar een kopje koffie niet kan weerstaan, houd het dan bij een kop per dag. Daarnaast mag je nog eventueel twee koppen zwarte thee drinken óf een glas cola.

Geniet, maar met mate!

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Chudo

    Ik dronk gewoon een kop of 2/3 terwijl ik borstvoeding gaf. Mijn zoontje heeft er geen enkele keer last van gehad. Ik drink wel koffie met melk misschien dat dat iets uitmaakt.

    Tijdens de zwangerschap drink ik ook gerust een bakkie koffie. Meestal sochtend smiddag en savonds.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50