'Klussen voor een baby'? Ugh... Praat lekker normaal!

Het is een van de spannendste periodes uit je leven: zwanger proberen te worden. Ovulatietesten, om de dag van bil, letten op ieder symptoom: ik snap dat. Echt. Maar je hoeft er toch niet ook nog eens een compleet nieuw vocabulaire bij te bedenken?

Ga een middag op een zwangerschapsforum zitten en er gaat een wereld voor je open. Geen grap. Je leest er zoal wat je allemaal niet kunt doen om het zo snel mogelijk raak te laten zijn. Je komt erachter dat het doodnormaal is om tijdens je zwangerschap je telefoon in je koelkast te doen en met je brood te bellen. Je kunt iemand met een kettinkje laten zwaaien om het geslacht van je kind te laten bepalen. Wat mist er nog, zou je zeggen?

Niks, wil ik antwoorden, maar dat kan dus niet. Er zijn namelijk dames met een kinderwens die naast een shitload aan info willen delen, ook een nieuwe taal moeten ontwikkelen. Een soort code voor zwangeren. En daar moet ik van huilen. Hard en lang.

Ongi
Waar het door komt, weet ik niet, maar zodra wij mensen het over iets lichamelijks moeten hebben, klappen we dicht. Niet handig trouwens als je zwanger wilt worden, maar goed, dat is een ander verhaal. Anyhow, het beestje bij de naam noemen: kunnen de meesten mensen niet. Vriendinnen lachen beschaamd als ik zeg dat ik moet poepen of mijn vagina zo droog is dat de Sahara wel kan inpakken. Want dat is wel een beetje brutaal van mij. Liever zeg ik helemaal niet dat ik een drol ga draaien en refereer ik aan mijn va-gi-na met down under.

Op babyfora gaat het echter nog een slag verder: daar wordt een taal gesproken die alleen zwangeren kennen. Daar bestaan geen borsten, maar (.)(.). Je bent niet ongesteld, maar ongi. Je hebt geen seks om zwanger te raken, maar je klust. Je hebt geen man, maar een hubbie, geen baby, maar een wondertje, geen eisprong, maar een ei.

Wat is dit?
Ik snap dit niet.
Help mij.


Foto: Shutterstock
Zeg het gewoon
Even serieus, MamavanKevin, Mijnwonder87 en Eitje_lief, waarom doen jullie dit? Wat snap ik hier niet aan? Wat is er zo raar aan zeggen: “Onlangs had ik mijn eisprong en rond die tijd heb ik seks gehad. Nu zijn mijn borsten gevoelig en ook word ik niet ongesteld. Ik denk dat ik zwanger ben”? Waarom moet deze boodschap verpakt worden in een alien-taal, of nog erger: tekeningen?

Waar ben je bang voor? En wat ga je later in vredesnaam aan je kind vertellen als hij vraagt hoe baby’s er komen? Zeg je dan ook: “O, lieverd, nou, dat gaat zo: papa en mama gaan klussen, en dan wordt mama op haar NOD inderdaad niet ongi, en dan komt er een wondertje.” Wat denk jij dat hij dan later bij biologie scoort?

Vragen, vragen. Maar misschien ben ik gek. Moet ik me nergens mee bemoeien. De eerste gereedschapskist die je bevrucht, moet ik alleen nog tegenkomen. Tot die tijd wordt er bij mij niet geklust, maar keihard gesekst voor een baby.

Wat vind jij van die bedekkende termen als ongi?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Tags: Klussen

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (35) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden