Kinderen tekenen wetenschappers nu vaker als vrouw

Kinderen tekenen wetenschappers nu vaker als vrouw

Een wetenschapper die aandachtig door een microscoop kijkt. Vaak wordt dan gedacht aan een man. Maar nu blijkt dat kinderen steeds vaker vrouwen als wetenschapper tekenen.

Nu steeds meer vrouwen kiezen voor de wetenschap lijkt er een nieuwe trend te zijn ontstaan. Kinderen tekenen vrouwen steeds vaker als wetenschapper, blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse Northwestern University.

Lees ook:
Origineel: een tekening van je kind als tattoo

Onderzoek

Uit het onderzoek dat in de jaren 60 van start ging, werd gekeken naar hoe kinderen wetenschappers tekenen. Slechts 28 van de 5.000 tekeningen lieten een vrouwelijke wetenschapper zien.

Maar de tijden zijn veranderd, Vrouwelijke wetenschappers laten zich steeds vaker zien in kindertijdschriften, televisie en leerboeken. Dus het is niet zo gek dat vrouwen steeds vaker worden getekend in het project ‘Teken een wetenschapper’.

In de jaren 80 tekende slechts een procent van de kinderen een vrouwelijke wetenschapper. In de afgelopen jaren groeide dat percentage uit naar 28 procent.

Eigen sekse

Uit gegevens van de afgelopen dertig jaar bleek 83 procent van de zesjarige meisjes een wetenschappers van hun eigen sekse tekende. 70 procent van de jongens tekende een wetenschapper van zijn eigen sekse.

Toch als kinderen wat ouder zijn tekenen ze vaker een mannelijke wetenschapper. Vanaf hun elfde tekenen meisjes vaker een vrouwelijke wetenschapper. Vanaf hun zestiende tekenen ze weer vaker mannelijke wetenschappers.

Bron en afbeeldingen: ABCnews

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50