Kinderen met ouders in vechtscheiding krijgen hulp

Kinderen met ouders in vechtscheiding krijgen hulp

Een panel van experts en jongeren heeft vijf winnaars van de Divorce Challenge gekozen, een wedstrijd voor ideeën die de situatie van kinderen met ouders in een vechtscheiding moet verbeteren. Minister Ard van der Steur maakte vandaag bekend welke voorstellen steun zullen ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

We moeten blijven werken aan méér en betere samenwerking. Dit alles om maximaal bij te dragen aan het voorkomen dat kinderen nog langer de dupe worden van vecht­schei­din­gen

Ard van der Steur, minister van Justitie

Zo ziet het panel veel in het idee van een platform op internet voor ouders die overwegen van elkaar te scheiden of dat al hebben besloten. Ze zouden daar meer inzicht kunnen krijgen in een echtscheiding. Ook zouden scholen volgens het panel een protocol moeten hebben om kinderen en ouders te adviseren die te maken krijgen met een scheiding.

Steun van ministerie

De vijf indieners mogen hun idee verder uitwerken met steun van het ministerie en andere partners. Minister Van der Steur gaf aan trots te zijn op de Divorce Challenge. "In korte tijd hebben tal van mensen uit verschillende disciplines elkaar gevonden. We moeten dan ook blijven werken aan méér en betere samenwerking. Dit alles om maximaal bij te dragen aan het voorkomen dat kinderen nog langer de dupe worden van vechtscheidingen", aldus de minister.

Jaarlijks krijgen zo'n 35.000 kinderen te maken met scheidende ouders. Naar schatting draait 10 tot 15 procent van de scheidingen uit op een vechtscheiding.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50