Kinderen maken alles moeilijker (maar ook leuker!)

Kinderen maken alles moeilijker (maar ook leuker!)

Jasjes aan, schoentjes aan, tassen mee, kinderen in de kinderstoeltjes, kinderwagen in de achterbak. Ik ben ruim twintig minuten verder voordat ik mijn nageslacht goed en wel heb klaargemaakt voor een ritje naar het winkelcentrum. Kinderen maken alles moeilijker. Maar ook leuker. 

Laatst kwam ik een artikel tegen van een moeder die dit gevoel perfect omschreef:

"Er is geen situatie die makkelijker is als er een kind bij aanwezig is. Simpele klusjes als stofzuigen of even naar de supermarkt voor een pak melk - het worden allemaal echte ondernemingen als je er een baby of peuter (of allebei!) bij hebt. Kleine dingetjes zijn al lastiger, maar grote dingen (verhuizingen, het wisselen van baan, het huwelijk of dealen met een overlijden) zijn nog veel moeilijker.

Zieke kat

Hier is gewoon één voorbeeld: afgelopen Kerst werd onze kat ziek. We kregen twee keuzes: het beestje laten behandelen voor duizenden dollars (en het risico dat hij het niet zou redden) of hem in laten slapen. Hoe verdrietig ik daar zelf ook over was, ik was voornamelijk bezig met mijn zoontje. 

Gelukkig was hij te jong om echt iets van de dood te begrijpen, maar dat was ook niet mijn enige zorg. Praktisch gezien was het lastig om voor mijn zoontje te zorgen, terwijl we ook steeds naar de dierenarts moesten om te overleggen over het wel en wee van de kat. Thuis brak mijn hart elke keer als mijn kleine mannetje op zoek ging naar 'itty'. We besloten om de kat toch te laten behandelen, en toen hij uiteindelijk thuis kwam (3.000 euro verder), kreeg hij het warmste welkom denkbaar. Mijn zoon rende dolenthousiast op het reismandje af en gaf zijn 'itty' een dikke kus op zijn pluizige buikje. 

Toverkracht

En dat is dus waarom kinderen alles niet alleen lastiger, maar ook leuker maken. Door hun extremiteiten hebben ze ook een soort magische toverkracht om alles beter, mooier en leuker te maken. 

Een bezoekje aan de supermarkt mag dan wel een hele onderneming zijn, maar de wandeling naar de winkel - met hem aan mijn zij - maakt alles bijzonderder. Hij is bijvoorbeeld al enthousiast als hij een hijskraan ziet. Hij bekijkt de wereld met meer nieuwsgierigheid, humor en energie dan ik ooit eerder heb gezien. Steentjes en takjes - die ik normaal gesproken niet eens gezien had - bekijkt hij vol bewondering, totdat hij elke millimeter bestudeerd heeft. 

Alles is beter

Dus ja, er even uit gaan met een baby of peuter is lastiger. Het duurt namelijk langer voordat we op weg zijn en onderweg zijn we langer bezig. Iedere keer dat we een straat oversteken, krijg ik een mini-hartaanval, maar datzelfde kind dat alles moeilijker maakt, maar alles ook beter."

En daar sluit ik me helemaal bij aan. Even snel een boodschapje doen is er niet meer bij, maar ik zou mijn vrolijk kwebbelende peuter en mijn wijzende en hardop lachende dreumes er niet bij willen missen! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50