Kind ziek? Zo zorg je dat je het niet ook wordt

Kind ziek? Zo zorg je dat je het niet ook wordt

Als je kind ziek is ben je druk in de weer met hem of haar te verzorgen. Je moet echter oppassen dat je niet zelf ook ziek wordt, want dan is het einde zoek. Maar als je je continu over dat zieke kleintje ontfermt bestaat er een kans dat je dit wel wordt. Met onze tips ben je dat de baas.

Vitamine C en Zink

Vooral de combinatie van Zink en Vitamine C werken goed tegen het voorkomen van een verkoudheid. Als je al verkouden bent is het ook aan te raden om deze supplementen te nuttigen (dus ook voor de kleine). Vooral infecties aan de luchtwegen zijn hierbij gebaad.

Stay hydrated

Je lichaam heeft water nodig om haar werk goed te kunnen doen. Het houdt virussen en bacteriën op afstand of het helpt hen met het opruimen hiervan. Als je zelf voldoende water drinkt terwijl je kind ziek is ben je minder vatbaar om zelf ook ziek te worden.

Gezond ontbijten

Als men ziek is is het immuunsysteem aangetast, dus ook bij onze kleine schatjes. Voed hem of haar met een gezond ontbijtje. Denk aan iets dat eiwitrijk is en waar ook gezonde vetten in zitten. Dit heeft je kindje nodig om het afweersysteem sterker te maken. 

Keep it clean

Waarschijnlijk wist je dit al, maar het is belangrijk om alles goed schoon te houden. Ga ook niet uit het glas van je kindje drinken als hij of zij aan het hoesten en proesten is. Was daarnaast de handen vaak en zorg voor schoon beddengoed.

Slapen is het geheime wapen

Breng je kindje vroeg naar bed wanneer hij of zij ziek is en zorg zelf ook dat je vroeg onder de wol kruipt. Als je slaapt herstelt het lichaam zich, dus je raadt het al - bij een tekort aan slaap put je het lichaam uit en ben je eerder vatbaar voor ellende.

Wat doe jij als jouw kleine ziek is?

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50