Kimberley (26): “Vijf minuten na de bevalling, liep de verloskundige binnen”

Kimberley (26): “Vijf minuten na de bevalling, liep de verloskundige binnen”

Kimberley (26) was super trots en blij toen ze erachter kwam dat ik zwanger was van haar tweede kindje: “Dit keer kregen we een zoon. Super gezegend dat ik een dochter en zoon mag krijgen. De eerste 17 weken ben ik ook bij mijn zoon weer erg ziek geweest en veel gespuugd helaas, maar verder had ik een goede zwangerschap".

De naam

“Op 26 augustus was ik uitgerekend. Prachtig mooi zomer kindje weer. Aan het einde natuurlijk door de warmte aardig wat vocht in m'n lijf dus van mij mocht meneer wel komen. Deze zwangerschap was voor mij wel heel bijzonder, omdat m'n schoonmoeder een hersenbloeding heeft gehad en had gedroomd over de naam die op ons lijstje stond. In het ziekenhuis vertelde ze dat ze had gedroomd over de naam van onze zoon: Boaz. Toen was het natuurlijk zeker dat het die naam zou worden. Dat was een naam van ons lijstje. Boaz betekend ook snel en krachtig”.

Uitgerekende dag

“Aangekomen op 26 augustus. Ik was precies 40 weken. Hoe is het mogelijk? Rond 05:20 werd ik wakker. Ik voelde een soort knap. Nu had ik dat wel vaker omdat de placenta achter zat en daarom voelde ik vaker wat knappen en kraken, maar nu kreeg ik wat kramp. Ik maakte m'n vriend wakker en zei: 'Bel je baas maar. Het gaat gebeuren vandaag'”.

Verloskundige bellen

“Ik ging douchen… De kramp verdween niet echt, maar was nog wel te doen. Plots dacht ik, nee! Ik moet die douche uit! Ik heb naar m'n vriend geroepen dat hij de verloskundige moest bellen. Dat deed hij. De verloskundige vroeg om de hoeveel tijd de weeën kwamen en hoe lang ze duurden. Ik werd een beetje boos en zei dat ze nú moest komen!"

Lees meer bevallingsverhalen.

Daar was het hoofd!

“Ik rende de douche uit, niet eens afgedroogd. Ik liep meteen naar ons bed en ben gaan liggen. Daar kwam het hoofd al! Mijn vriend Fedde riep tegen de verloskundige: ‘Ik zie het hoofd, het hoofd!’ Van spanning hing hij op, in plaats van de telefoon op de speaker te zetten. Ondertussen had hij ook m'n schoonzusje gebeld om m'n dochter op te halen, die woont om de hoek”.

Paniek

“Zelf geloofde ik er niks van, er was namelijk nog geen vruchtwater, niks. Ik vroeg ik aan Fedde of hij een foto wilde maken van het hoofd dat er uit kwam. Oh shit! Echt een hoofd. Hij kwam echt. Ondertussen was m'n schoonzusje Melissa gearriveerd. Ik zag de paniek in de ogen van m'n vriend. ‘Melissa, kom, kom!’, riep ik. Ze had onze dochter Sterre voor de tv gezet. Die zat dus alleen beneden. Melissa heeft handdoeken en dekens gepakt. En daar kwam onze mooie zoon Boaz”.

Prachtige bevalling

“Fedde heeft hem keurig gepakt in de schoudertjes en gedraaid. Mijn schoonzusje was er ook bij. Boaz is geboren om 06:11. De verloskundige kwam vijf minuten later binnen. Die was dus niet op tijd. Ze heeft gelukkig nog wel geholpen met de placenta. Ik vond de bevalling prachtig. Thuis wat de bedoeling was, want het bad en bed stonden al allemaal klaar. Zo snel binnen 45 minuten had ik niet verwacht!”

Wennen

“Mijn hoofd was nog niet zo snel. Ik heb een paar dagen aan m'n zoon moeten wennen en ging achteraf relativeren en bedenken wat er allemaal mis kon gaan. Maar wat prachtig wat het lichaam kan. Boaz, geboren op 40 weken, binnen 45 minuten met een gewicht van 3750 gram en 51 cm”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lyn2021

    Wat bijzonder! OnZe zoon Boaz is namelijk in 2012 geboren zonder hulp van de verloskundige of kraamhulp. Alleen z’n broer, vader en ik waren daarbij.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50