Kijktip: De baby-industrie

Kijktip: De baby-industrie

In de vierdelige serie De baby-industrie onderzoekt Liesbeth Staats de booming business van de vruchtbaarheidsindustrie. Want daar wordt steeds vaker gebruik van gemaakt. Omdat niet alles mogelijk is in eigen land, zoeken Nederlanders die moeite hebben om kinderen te krijgen steeds vaker hun heil in het buitenland.

Commercieel draagmoederschap en commerciële en anonieme eiceldonatie zijn in Nederland verboden. In het buitenland worden die mogelijkheden wel vaak gegeven. Daarom zoeken veel Nederlanders die graag een kind willen, maar waarbij het niet lukt hun heil in het buitenland. Maar hoe gaat dat eraan toe?

Lees ook:
Zus is tweemaal draagmoeder voor haar broer

Draagmoeders in Georgië

Liesbeth Staats reist af naar vier landen waar de baby-industrie een booming business is. In de tweede aflevering die donderdagavond om 20.25 uur op NPO 2 te zien is, gaat Liesbeth naar Georgië, een van de weinige landen waar commercieel draagmoederschap is toegestaan. Ze ontdekt dat draagmoeders in dat land nauwelijks worden beschermd.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50