Kans overgewicht kind groter als ouders overgewicht hebben

Kans overgewicht kind groter als ouders overgewicht hebben

In een Engels onderzoek werd voor het eerst een link tussen overgewicht bij ouder en kind gevonden. Ook bleek dat ongeveer de helft van de ouders van een kind met overgewicht in de veronderstelling is dat hun kind een normaal gewicht heeft.

Enquête

Er werd een enquête ingevuld over overgewicht, roken en alcoholgebruik door in totaal 8.000 volwassenen en 2.000 kinderen, meldt The Guardian. Daaruit bleek dat 28 procent van de kinderen van een moeder met obesitas zelf ook overgewicht had, tegenover 8 procent van de andere kinderen. Bij vaders was dit percentage 24 procent, tegenover 9 procent.

Levenscyclus

Volgens Dr Max Davie van Royal College of Paediatrics and Child Health is dit geen verrassing: “Het is een levenscyclus die generaties lang doorgaat en verschrikkelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid van hele families”, aldus Davie. In Engeland is 30 procent van de kinderen tussen twee en vijftien te zwaar.

Is jouw kind goed op gewicht?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50