Kan nieuwe hormonenpil vruchtbaarheid van vrouwen in de 40 stimuleren?

Kan nieuwe hormonenpil vruchtbaarheid van vrouwen in de 40 stimuleren?

De gemiddelde leeftijd waarop we ouders worden, wordt steeds hoger. Hoe langer we wachten hoe slechter de kwaliteit van de eitjes zijn. Nu heeft de wetenschap gevonden hoe de vruchtbaarheid van vrouwen in de veertig gestimuleerd kan worden met een nog te ontwikkelen hormonenpil.

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat de verslechtering van de eitjes te maken heeft met de afname van het hormoon DHEA. Dit hormoon neemt bij vrouwen tussen de twintig en veertig jaar met maar liefst de helft af. De onderzoekers nemen aan dat de afname ook te maken heeft met de afname van de vruchtbaarheid.

De resultaten van het onderzoek kan ertoe leiden dat er een pil moet worden ontwikkeld dat het hormoon DHEA een boost kan geven.

Lees ook:
Zwanger worden boven je 35e

Meer onderzoek noodzakelijk

Hoofdonderzoeker dr. Douglas Gibson: “Een bevruchte eicel zal alleen nestelen als de omgeving goed genoeg is. We zijn blij te zien dat DHEA de kwaliteit van eicellen kan verbeteren. De resultaten kunnen helpen bij de ontwikkelingen van potentiële therapieën, maar er moet eerst meer onderzoek worden gedaan voordat we zeker zijn dat deze manier vrouwen kan helpen die problemen hebben om zwanger te worden.”

Bij proefpersonen is gebleken dat het de eierstokken van vrouwen nog niet verbeterde, maar wel bleek dat vrouwen die een ivf-behandeling ondergingen iets vaker zwanger werden omdat het hormoon de conditie van de baarmoeder blijkbaar verbeterde.

Bron: Dailymail.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden