Kan het eten van dadels tijdens de zwangerschap de bevalling minder zwaar maken?

Kan het eten van dadels tijdens de zwangerschap de bevalling minder zwaar maken?

De uitgerekende datum is in zicht dus waarschijnlijk heb je je al goed ingelezen en het hele web verkend. Je hebt Gegoogled naar hoe je de zwangerschap zo voorspoedig mogelijk kan laten verlopen. Waarschijnlijk heb je gelezen dat het aangeraden wordt om dadels te eten, dus hoe zit het daar nu eigenlijk mee? 

Als je uitgerekende datum is verstreken heeft het in ieder geval geen zin om te denken dat je de bevalling kunt opwekken met dadels. Maar dit neemt niet weg dat de vrucht een positieve invloed op de bevalling kan hebben. 

Dadels eten tijdens de zwangerschap

Een studie in het Journal of Obstetrics and Gynecology deed onderzoek onder 154 vrouwen. De helft van hen ging vanaf de 37ste week 7 dadels per dag eten (zo’n 80 gram). Bij de dames die de dadels aten kwam de bevalling niet sneller van de grond, maar zij hadden daarentegen minder snel hulp van Pitocin nodig (medicatie om de bevalling te helpen). Van de ‘normale groep (dus de vrouwen die geen dadels aten) had maar liefst 50% medicatie nodig om de bevalling te voorspoedigen. Van de groep ‘dadels etende vrouwen’ had maar liefst 37 procent extra hulp nodig.

Ander onderzoek, dezelfde resultaten

In Iran werd min of meer hetzelfde geconcludeerd. In dit onderzoek werden vrouwen 105 vrouwen op een ‘dadel dieet’ gezet en 105 vrouwen aten deze vrucht helemaal niet. Slechts 20% van de ‘dadel groep’ had medicatie als Pitocin nodig om de bevalling te helpen. Bij de vrouwen die de dadels ontweken ging dit om maar liefst 45%. En daarnaast hadden de vrouwen die wel dadels aten een rijpere baarmoederhals toen ze werden opgenomen in het ziekenhuis, het ging hierbij om 4cm vs 3cm.

Resultaten

Uiteraard zijn dit kleine onderzoeken maar de resultaten zijn toch opmerkelijk. Het lijkt er toch echt op dat er minder medicatie (om de bevalling) te helpen nodig zou zijn! En daarnaast kan de baarmoederhals eerder ‘rijpen’. Waarom dit is weten de onderzoekers nog niet precies. Het kan te maken hebben met de oxytocine achtige invloed die het fruit heeft op de baarmoeder. De baarmoeder wordt hierdoor vast klaargemaakt voor de samentrekkingen.

Uiteraard is het geen garantie voor een voorspoedige bevalling. En men moet uiteraard in gedachten nemen dat dadels veel suiker bevatten. Dus als je mee wil doen aan dit regime is het raadzaam om niet continue boven de koektrommel te hangen. Anders krijg je wellicht wel een overkill aan suikers binnen.

Ga jij het proberen, of lijkt het je helemaal niks om zoveel dadels te eten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • OemSaifeddin

  Hadden jullie ook tahniek gedaan? Want veel kennen het niet en zien het Zelden, ik was wel een beetje verbaasd haha

 • Oummii

  Jep, 3x gedaan.

 • OemSaifeddin

  Ohja en minder bloedverlies, je herstelt beter en sneller, energie tijdens bevalling etc.

  Als de baby is geboren dan is het ook een gewoonte om tahniek te doen. Je maakt een dadelmous en je doet een mini beetje aan de binnenkant van zijn of haar wangetjes. Dat helpt super goed bij borstvoeding

 • OemSaifeddin

  Onder de meeste moslims is dit bekend. Ik heb zelf ook dadels gegeten tijdens me bevalling. Veel beter dan die energie snoepjes.

  4 weken voor je uitgerekende datum 7 dadels per dag eten en het liefst ajwal dadels.

  Bij ons staat het ook in de Koran dat de moeder(Maryam of Maria)van Jezus dadels at tijdens de weeen.

  Die alleen in de zomer groeien trouwens

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50