Jongste van het gezin is het grappigst

Jongste van het gezin is het grappigst

Heeft de volgorde waarin je bent geboren in een gezin invloed op je karakter? Uit onderzoek blijkt dat dit zeker van invloed is. Zo is de jongste vaak de grappigste.

Uit Brits onderzoek onder 1.783 volwassenen blijkt dat de jongste in het gezin de grootste lolbroek is. Voor het onderzoek werd de deelnemers gevraagd hun karaktereigenschappen een cijfer te geven en ook moesten ze laten weten het hoeveelste kind ze zijn in het gezin. Het blijkt dat de jongste van de gezinnen vaak denken dat ze grappiger zijn dan hun oudere broers of zussen. 46 procent denkt zelfs de grappigste te zijn. Van de oudste kinderen denkt 36 procent dat de jongste de grappigste is.

Lees ook:
Oeps! Ouders trekken wel degelijk één kind voor

Meest relaxt

Ook werd onderzocht welk kind meest relaxt is in het gezin. Ook hier kwam de jongste van het gezin als winnaar uit de bus. De oudere kinderen werden vooral gezien als meer verantwoordelijk, succesvoller, meer georganiseerd en ook hebben ze vaak meer zelfvertrouwen.

Conclusie

De onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat het gezin van invloed is op het karakter van de kinderen. Zo hebben oudere kinderen meer verantwoordelijkheidsgevoel dan de jongere kinderen in het gezin. “Als er een baby in het gezin wordt geboren, verplaatst de aandacht naar de pasgeborene en leren oudere kinderen om zichzelf te redden. Hierdoor hebben oudere kinderen alles beter op orde en weten ze hun prioriteiten beter te stellen in hun eigen leven.”

Hoe zit dat in jouw gezin? Vind je de jongste ook het grappigst?

Bron: Parents.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50