'Jongeren beginnen later aan seks als band met ouders goed is'

Investeren in een goede relatie met - met name - je dochter, heeft een extra voordeel gekregen: uit onderzoek van het Erasmus MC onder 3000 jongeren tussen de 12 en 16 bleek namelijk dat kinderen die een goede relatie met hun ouders hebben, later seksueel actief zijn dan kinderen die een minder goede band hebben.

Voor dit onderzoek zijn de jongeren en hun ouders afkomstig uit de Jeugdmonitor van GGD Rotterdam-Rijnmond gedurende twee jaar lang gevolgd. Bovendien bleek uit het onderzoek dat voornamelijk de band met de moeder belangrijk is voor het vroeger of later seksueel actief worden van de kinderen.

Minder soa's

Hoe later jongeren seksueel actief worden, hoe minder kans ze hebben op soa’s en tienerzwangerschappen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat jongeren die op latere leeftijd seks hebben beter weten wat ze willen en beter aan durven geven als ze iets niet willen. De moeite waard dus!

Onderzoeker Raquel Nogueira Avelar e Silva, van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC heeft een mogelijke verklaring: “Mogelijk is het zo dat jongeren die een sterke band met hun ouders hebben meer ervaring hebben opgedaan met bijvoorbeeld vriendschappen en intimiteit. Dochters laten zich mogelijk meer beïnvloeden door hun moeders, omdat ze meer tijd met hen doorbrengen. Nederlandse moeders zorgen nog steeds meer uren voor hun kinderen dan vaders en bovendien praten ze met hun dochters meer over seksualiteit dan vaders.”

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50