Jonge stellen besluiten vaker om niet aan kinderen te beginnen

Jonge stellen besluiten vaker om niet aan kinderen te beginnen

Hoe mooi is het om jullie liefde met een kind van jullie samen te bekronen? Nou… Dat is niet meer zo vanzelfsprekend. Heel veel jonge stellen zijn bang dat een kind hun relatie onder druk zal zetten en besluiten daarom steeds vaker om niet aan kinderen te beginnen.

Carolien Gravesteijn, lector ouderschap en ouderbegeleiding aan de hogeschool Leiden, vertelt aan rtlnieuws.nl dat jonge stellen zich steeds beter realiseren dat het ouderschap niet altijd een roze wolk is.

Ook denken ze dat het hun relatie met hun partner onder druk kan zetten. “De relatie krijgt echt een dip”, aldus Gravesteijn.

Lees ook:
Als jullie relatie onder de kinderen lijdt

Langer wachten of er vanaf zien

De lector is voor een onderzoek 600 ouders aan het volgen van wie de kinderen bijna vier jaar oud zijn. “De ouders die we volgen geven aan dat een kind krijgen echt heftig is. Die crisis wordt nu veel meer besproken en lijkt me een belangrijke verklaring waardoor anderen langer wachten met het krijgen van kinderen of er helemaal van afzien.”

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Zo komt uit het onderzoek ook naar voren dat de meeste ouders deze dip weer te boven komen. “Ze vinden hun weg, maar in eerste instantie onderschatten veel ouders het ouderschap.”

Hoe zit dat bij jullie? Vonden jullie het heftig om een kind te krijgen? En had het veel invloed op jullie relatie?

Bron: rtlnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden