Joehoe, leuke stagiair(e) voor onze online redactie! Waar ben je?

Joehoe, leuke stagiair(e) voor onze online redactie! Waar ben je?

Vanaf 1 februari 2024 hebben we weer een ontzettend leuke stageplek vrij op de online redactie van BabyBytes.nl. Ben je op zoek? Waar wacht je nog op? Solliciteer en kom gezellig bij ons werken!

Dat de online redactie van BabyBytes een ontzettend leuke én leerzame stageplek is, daar zijn enkele van onze voormalige stagiaires het helemaal mee eens!

Marit: "Een stage bij BabyBytes bereid je goed voor op de toekomst. Als stagiair krijg je bij BabyBytes heel veel creatieve vrijheid. En een belangrijk pluspunt: het kantoor is supergezellig!"

Giada: "BabyBytes is een leuke en vooral leerzame stageplek. Je originele ideeën en creatieve uitingen worden enorm gewaardeerd! Het grootste voordeel: je wordt als een echte werknemer beschouwd. Niet alleen maar koffiehalen dus!"

Waar zijn we naar op zoek?

BabyBytes is een online platform voor vrouwen die alles willen weten over zwangerschap, bevallen en het leven als een modern mommy. Dit ligt misschien nu nog een beetje ver van je bed, maar het zou heel fijn zijn als je enige interesse hebt in deze onderwerpen.

En verder:

 • doe je een HBO-opleiding zoals Journalistiek, Communicatie, Creative Business of iets soortgelijks
 • heb je een passie voor schrijven
 • ben je kind aan huis op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Pinterest
 • kun je zelfstandig werken
 • ben je niet bang om initiatief te nemen.
 • en is het mooi als je een beetje handig bent met Canva of een andere tool om vorm te geven, maar dat is geen must.

Wat ga je precies tijdens je stage doen?

Laten we even omschrijven hoe een werkdag er voor jou uit kan zien:

Als je 's ochtends binnenkomt, praat je even bij met collega's bij het koffiezetapparaat. Je neemt nog even wat gratis fruit of een gezonde tussendoor snack mee naar je (flex)werkplek en gaat op zoek naar onderwerpen om over te schrijven. Maakt een beroemdheid op social bekend dat ze zwanger is of is bevallen, zijn er nog interessante ontwikkelingen te vinden op het gebied van zwangerschap, baby's, peuters of moeders? Wat is een hot topic op het BabyBytes-forum? Kom je nog schattige video's tegen? Zodra je onderwerpen hebt gevonden, ga je ermee aan de slag. Wordt het een nieuwsartikel of doe je meer research om er een tijdloze longread van te maken? En misschien is het handig om je artikel nog completer te maken door een expert te mailen of te bellen voor een quote?

Heb je er iets moois en foutloos van gemaakt en gepubliceerd op de site, dan kijk je hoe je dat op welke manier op onze socials gaat publiceren. Ga je voor interactie of wil je onze volgers informeren?

Natuurlijk houd je in de gaten of wat je hebt geschreven leuke reacties oplevert bij onze lezeressen. Misschien rolt er wel uit een reactie een heel nieuw artikel?

Naast het schrijven van artikelen en onderhouden van onze socials help je ook met de online en social strategie van BabyBytes om ons platform te laten groeien. En als je denkt: ‘Dit kan anders, dit kan beter’, laat het vooral weten! Graag zelfs!

Dit is wat je bieden:

 • Een mooie stagevergoeding
 • Een leenlaptop
 • Een fijne werkplek in net verbouwd pand
 • De mogelijkheid om thuis te werken
 • Gezellige lunches en donderdagmiddagborrels

Meer over BabyBytes.nl

BabyBytes is een online platform dat in 2005 is opgericht voor vrouwen die een kinderwens hebben, alles willen weten over zwangerschap, bevallen, opvoeding en het leven als een modern mommy. BabyBytes is onderdeel van PXR, uitgever van o.a. Voetbal International, Voetbalprimeur, Voetbalnieuws en GPBlog.

Is dit de stage die je zoekt? Of weet je iemand bij wie deze stage perfect past? Mail je motivatie, je cv, en een proefartikel (die je bijvoorbeeld voor je opleiding hebt geschreven of een artikel naar eigen idee) naar Chantal Anthonio via info@babybytes.nl o.v.v. 'Stage'.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Baby323

  Ik zie de stage vacature nu al een paar maanden voorbij komen.. als babybytes dé plek is voor een leerzame HBO stage, moet je op zijn minst zorgen dat de vacature compleet is. Er mist elke keer iets.. er staat nu bijv. niet eens bij voor welk leerjaar dit is bedoelt. Leerjaar 1,2,3,4?? 🫣🫣.. daarnaast bereik je via BB denk ik maar weinig studenten. Staan jullie op stagemarkten? Op stagelijsten van Hogescholen??

 • chantal

  Dank voor de tip! Uit de beschrijving laten we zien dat het duidelijk om een meewerkstage gaat en jazeker hebben we contacten met verschillende hogescholen. En wat betreft dat via BabyBytes weinig studenten worden bereikt: het kan natuurlijk zijn dat onze lezeressen iemand kennen die een leuke stage zoekt. Op deze manier bereiken we dus van alle kanten degenen die we zoeken en via al deze wegen hebben we tot nu toe gelukkig altijd ontzettend goede stagiaires gevonden;-)

 • Sharon

  Het blijft een miniscuul dingetje maar babybytes is van 2006 niet van 2005

 • chantal

  Info gekregen van de oprichter: die zegt toch echt 2005...

 • Sharon

  Meen je :o waybackmachine zegt toch echt inclusief zijn profiel anders hahah maar het zij zo :D

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50