Ivf-kind heeft geen grotere kans op kanker

Ivf-kind heeft geen grotere kans op kanker

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geboren zijn uit een ivf-behandeling geen hogere kans op kanker hebben dan spontaan verwekte kinderen, ook niet op lange termijn. Het onderzoek maakt deel uit van een grotere landelijke studie naar de eventuele gezondheidsproblemen na ivf in de periode 1980-2001.

Theoretisch denkbaar

Bij voortplantingstechnieken als ivf, die sterk verschillen van een spontane bevruchting is het „theoretisch denkbaar” dat er risico’s bestaan voor de gezondheid van het kind. Daarom is inmiddels de kans op kanker onderzocht onder tienduizenden kinderen. Het ’oudste ivf-kind’ is inmiddels 33.

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis, het Erasmus MC, het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit, uitgevoerd in samenwerking met alle twaalf ivf-klinieken en twee fertiliteitsklinieken in Nederland.

Heb jij ervaring met ivf-behandelingen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50