Italië verplicht ouders hun kinderen te laten vaccineren

Italië verplicht ouders hun kinderen te laten vaccineren

In Italië is een mazelenepidemie uitgebroken. Het kabinet heeft mede hierdoor een wet goedgekeurd die ouders verplicht hun kinderen te laten vaccineren. 

De vaccinaties tegen mazelen, bof, hersenvliesontsteking en waterpokken zijn onder anderen verplicht gesteld. In totaal moeten kinderen voordat ze naar de basisschool gaan tegen twaalf verschillende ziektes geënt zijn. Is dit niet het geval? Dan mogen ze niet naar de basisschool. 

Uitbraak

Net als in Nederland, is de anti-vaccinatiebeweging in Italië de afgelopen jaren gegroeid. Een (mogelijk) gevolg hiervan is een uitbraak van de mazelen. Dit jaar zijn er al 2.400 gevallen van mazelen genoteerd in Italië. In 2016 waren dit er 840, in 2015 slechts 250. Mazelen is een kinderziekte, maar daardoor niet onschuldig! Het kan longontsteking en hersenontsteking tot gevolg hebben. In sommige gevallen leidt de mazelen zelfs tot de dood. 

Wat vinden jullie ervan dat vaccineren in Italië nu geen keuze meer is van de ouders?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50